NEWS

Primul medic de familie prins cu vaccinare falsă. A introdus în sistem 10 fotbaliști

Primul medic de familie prins cu vaccinare falsă. A introdus în sistem 10 fotbaliști
sursa foto: stiri.ro
02 sept. 2021 | 10:40

A fost prins primul medic care a introdus în mod fictiv în sistemul național de vaccinare, datele a 10 fotbaliști de la un club din Pucioasa, județul Dâmbovița.

Medicul de familie este din comuna Aninoasa, iar la ideea soțului acesteia care are și un club de fotbal au fost eliberate adeverințe false de vaccinare și astfel s-ar fi decontat ilegal și 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate. IPJ Dâmbovița a intrat pe fir și a efectuat joi dimineața percheziții la cabinetul medical și acasă la medicul de familie.

Adeverințele de vaccinare permiteau fotbaliștilor participarea la meciuri

Joi dimineața au loc percheziții domiciliare, la sediul unui Cabinet Medical Individual din comuna Corbii Mari, sediul Asociației Sportive Fotbal Club Pucioasa și la domiciliul unui medic de familie din comuna Aninoasa.

Potrivit unor surse, medicul de familie MD, de 47 de ani, instigată fiind de soțul său, MC, de 50 de ani, președinte și antrenor la Asociația Sportivă Fotbal Club Pucioasa, a implementat în sistem date nereale privind vaccinarea antiCOVID a 10 jucători de la clubul respectiv, eliberandu-le acestora adeverințe de vaccinare false, care le-a permis participarea la competiții sportive.

Vaccinarea la chiuvetă

Medicii au explicat așa numitul fenomen al „vaccinării la chiuvetă”. Adică doza se aruncă, iar persoana obține certificatul de vaccinare.

IPJ Dâmbovița a anunțat, prin intermediul unui comunicat, că există trei mandate de percheziții și 13 persoane vor fi duse la audieri.

„La această oră, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița pun în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, în localitățile Pucioasa, Corbii Mari și Aninoasa, din județul Dâmbovița, la persoane bănuite de înșelăciune, fals intelectual și fals informatic. Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, ce are ca obiect eliberarea ilegală a unor adeverințe de vaccinare anti-COVID-19. Sunt puse în aplicare 13 mandate de aducere”, potrivit sursei citate.

Femeia ar fi fost îndemnată chiar de soțul său, care este președintele și antrenorul clubului sportiv unde joacă cei 10 fotbaliști. În plus, medicul de familie a decontat în mod ilegal de la Casa de Asigurări de Sănătate banii pentru presupusa vaccinare.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie-august a.c., o femeie, în calitate de medic de familie, instigată de un bărbat, ar fi implementat, în sistemul informatic specific, date nereale privind vaccinarea a 10 persoane împotriva COVID-19. Astfel, ar fi fost eliberate adeverințe false de vaccinare și s-ar fi decontat ilegal 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru presupusa vaccinare a persoanelor”, au mai transmis polițiștii dâmbovițeni.

Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru documentarea întregii activități infracționale și dispunerea măsurilor legale.