NEWS

Problema parcurilor din București va fi rezolvată de 40 de oameni. Vor fi în Cișmigiu de săptămâna viitoare

Problema parcurilor din București va fi rezolvată de 40 de oameni. Vor fi în Cișmigiu de săptămâna viitoare

Nicușor Dan a rezolvat problema parcurilor din București. Primarul General l-a dat afară pe șeful Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) și a preluat interimar conducerea instituției.

Promisiunile lui Nicușor Dan: în doi ani parcurile vor arăta cum trebuie

Primarul Capitalei a promis că în doi ani parcurile vor arăta ”cum trebuie” și această acțiune va începe cu parcul Cișmigiu unde luni dimineața vor interveni 40 de oameni.

Parcul Cișmigiu din centrul Capitalei arată ca și cum nu ar fi fost deloc întreținut în acest an. Băncile și trotuarele sunt murdare de excremente de pasăre. Locurile de joacă sunt stricate și nu sunt reparate. Florile lipsesc, iar iarba este uscată, semn că nu s-a intervenit deloc în acest an în amenajarea parcului.

Nicușor Dan dă vina pe fosta administrație

„Este o problemă care pornește din decizia fostei administrații de a muta activitatea pe companii. Deci noi am avut o administraţie, ALPAB, care funcţiona rezonabil, până când în anul 2018 s-a luat decizia ca activitatea să se mute pe companii. Am avut două conduceri succesive la companie, niciuna corespunzătoare. Adică şi pe comenzile care s-au dat, fie în ceea ce priveşte tunderea ierbii, fie în ceea ce priveşte curăţenia, golirea coşurilor de gunoi, curăţarea locurilor de joacă, s-a făcut treabă de mântuială. Ce-am făcut eu azi aici a fost să preiau interimar conducerea ALPAB, deci din momentul acesta eu sunt practic directorul ALPAB, până când voi face o evaluare completă a ce se întâmplă în ALPAB.

Pe de altă parte, trebuie ca consiliul de administraţie şi adunarea generală a asociaţilor, constituite din consilieri, care coordonează compania de parcuri, pentru aceste luni care au rămas până la sfârşitul anului, să schimbe directorul, care, evident, nu e în stare să… nu ştie această meserie, şi să reuşim să dăm un nivel de satisfacţie bucureştenilor, cel puţin în ceea ce priveşte curăţenia şi tunderea ierbii.”, a spus Nicușor Dan.

El a spus că în acest an nu au fost bani pentru a face investiții în parcuri, dar că în doi ani ele vor arăta „cum trebuie.”

Cișmigiu va arăta cum trebuie într-o săptămână

„Într-o săptămână, Cișmigiu o să arate așa cum trebuie, mai puțin lucrările de investiții, asfaltare de alei. Nu avem bani acum.

Luăm parcurile pe rând, începem cu Cișmigiu, apoi Herăstrău, Carol.”, a spus primarul general.

Nicușor Dan a mai spus că vor fi desființate cele două companii municipale care se ocupau de curățenia în parcul Cișmigiu: „O să avem o şedinţă de consiliu pe 1 septembrie, pe care o s-o convoc astăzi, cu mai multe subiecte, şi dintre aceste subiecte sunt: desfiinţarea Companiei de Parcuri, desfiinţarea Companiei de Arbori, şi până când această desfiinţare operează, reducerea tarifelor la compania de parcuri şi ridicarea exclusivităţii companiei de parcuri, pentru că acum, în contractul de delegare a serviciului de întreţinere a spaţiilor verzi şi de salubritate în parcuri era o clauză de exclusivitate: ALPAB, chiar dacă avea oameni, nu putea să vină să măture, sau să tundă iarba sau tot ce este de făcut să întreţină un spaţiu verde.

După 1 septembrie, când o să dăm aceste hotărâri, o să avem nişte oameni de la ALPAB cu care o să intervenim şi chiar luni dimineaţă o să vedeţi, o să venim cu 40 de oameni în Parcul Cişmigiu”.

Primarul a făcut precizări și despre buget: „Singurul client al Companiei de Parcuri este ALPAB, adică Municipalitatea. Iniţial, am avut un buget de 8-9 milioane de lei pentru asta, la rectificarea din 29 iunie, bugetul a fost mărit la aproximativ 15 milioane de lei”.

Nicușor Dan a explicat și de unde au pornit problemele legate de întreținerea parcurilor: „Nu a funcționat colaborarea între ALPAB și compania de parcuri. Compania a făcut lucrări de mântuială. Chiar dacă au fost plătiți să salubrizeze aleile să tundă iarba, au făcut asta de mântuială și bucureștenii au văzut-o. În compania de parcuri există un contract colectiv de muncă cu multe salarii compensatorii care fie că le dădeam de lucru, fie că nu le dădeam, oamenii ăștia erau plătiți până la 31 decembrie 2021. Am ales soluția rezonabilă să lucrăm cu ei până la sfârșitul anului.”

Parteneri
Veste bună pentru turismul românesc: Noua autostradă pe care se va putea ajunge mai ușor pe litoral
Veste bună pentru turismul românesc: Noua autostradă pe care se va putea ajunge mai ușor...
Epidemie de singurătate în rândul părinţilor. Doi din trei sunt izolaţi şi epuizaţi
Epidemie de singurătate în rândul părinţilor. Doi din trei sunt izolaţi şi epuizaţi
Elon Musk dă pe toată lumea afară: După ce a concediat 14.000 de angajaţi, celebrul miliardar a decis să renunţe la o divizie întreagă abia formată
Elon Musk dă pe toată lumea afară: După ce a concediat 14.000 de angajaţi, celebrul...
Din secretele super-bogaţilor: Unde îşi pun banii miliardari ca Elon Musk sau Jeff Bezos. Care sunt cele trei domenii unde elita cheltuie cel mai mult
Din secretele super-bogaţilor: Unde îşi pun banii miliardari ca Elon Musk sau Jeff Bezos. Care...
Scandal! Smiley s-a filmat când își lovește soția. Gina Pistol e…
Scandal! Smiley s-a filmat când își lovește soția. Gina Pistol e…
Băncile din România sunt obligate. Anunț pentru toți românii care au credite la bancă
Băncile din România sunt obligate. Anunț pentru toți românii care au credite la bancă
Beleaua Corduneanu a făcut anunţul. Este CUTREMUR în lumea interlopă
Beleaua Corduneanu a făcut anunţul. Este CUTREMUR în lumea interlopă
Șoc în lumea teatrului. Actor român, condamnat la 6 ani de închisoare pentru viol
Șoc în lumea teatrului. Actor român, condamnat la 6 ani de închisoare pentru viol
Adrian Sârbu: Creşterea PIB înseamnă creşterea bogăţiei tale. În România există oportunităţi. Fii vesel, pentru că economia creşte şi bazată pe nivelul tău de bună dispoziţie şi de gândire pozitivă
Adrian Sârbu: Creşterea PIB înseamnă creşterea bogăţiei tale. În România există oportunităţi. Fii vesel, pentru...
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât veţi da înapoi pe lună. CALCUL
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele...
Antreprenorul cunoscut în toată lumea, care şi-a început cariera în unele dintre cele mai prost plătite locuri de muncă: „Niciun loc de muncă nu este sub demnitatea mea. Am curăţat mai multe toalete decât voi toţi la un loc... iar pe unele nu le pot uita”
Antreprenorul cunoscut în toată lumea, care şi-a început cariera în unele dintre cele mai prost...
Pensionarii, ținuți în suspans. Poșta Română își bate joc de ei
Pensionarii, ținuți în suspans. Poșta Română își bate joc de ei
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care...
Hidroelectrica, anunț de ultim moment pentru toți clienții! Se întâmplă de azi!
Hidroelectrica, anunț de ultim moment pentru toți clienții! Se întâmplă de azi!
Cu ce să stropești roșiile la final de aprilie. Așa vei avea garantat o recoltă bogată
Cu ce să stropești roșiile la final de aprilie. Așa vei avea garantat o recoltă...