Problemele lui Cristian Popescu Piedone în instanță, continuă. Curtea de Apel București a respins, vineri, contestația sa la raportul ANI, care l-a găsit în conflict de interese pentru că și-a numit ginerele membru în Comisia pentru vânzarea spațiilor comerciale.
Cristian Popescu Piedone este, în prezent, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). În fuga după imagine, acsta întreprinde personal controale la operatori economici, de la malluri la restaurante, supermarketuri și alte locații, iar pe baza observațiilor sale decide amenzi și chiar închiderea unor localuri. Totul filmat și cu texte bine învățate.
Dar iată că neregulile din ultimii ani îl bântuie, iar ANI a semnalat ilegalitățile comise când încă mai era primar la Sectorul 5. Instanța a dat, vineri, dreptate instituției.
”Respinge ca neîntemeiată cererea de chemare în judecată formulată de către reclamantul POPESCU CRISTIAN VICTOR PIEDONE în contradictoriu cu pârâta AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicarea hotărârii, cererea de recurs urmând a se depune la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a X-a de Contencios Administrativ şi Fiscal şi pentru Achiziţii Publice, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 21.03.2025”, se arată în minuta instanței, potrivit g4media.ro.
Cristian Popescu Piedone, primar al Sectorului 5 la acea dată, a transformat primăria într-un SRL de familie. Nepoți, copii, verișori, fini, cuscri, toți făceau parte din organigrama instituției pe care o conducea discreționar.
El a fost găsit în conflict de interese de Agenția Națională de Integritate pentru că și-ar fi numit ginerele membru în Comisia pentru vânzarea spațiilor comerciale, a anunțat ANI în 28 februarie 2024.
”În exercitarea atribuțiilor de primar, a emis și a semnat dispoziția de numire a ginerelui său (afin de gradul I) în calitate de membru al Comisiei pentru vânzarea spațiilor comerciale sau de prestări servicii care cad sub incidența Legii nr. 550/2002, calitate de pe urma căreia a obținut un folos material (venituri încasate în anii 2021 și 2022) în valoare totală de 109.520 RON”, conform ANI.
El a atacat în instanță raportul ANI, iar vineri CAB a respinge contestația, dar decizia nu e definitivă.