NEWS

Prognoza meteo de 1 Mai și de Paște! Vin ploile în Săptămâna Mare și mai pleacă de abia în Săptămâna Luminată

Prognoza meteo de 1 Mai și de Paște Vin ploile în Săptămâna Mare și mai pleacă de abia în Săptămâna Luminată
sursa foto: arhiva

S-a aflat care va fi prognoza meteo de 1 Mai și de Paște! Din păcate însă veștile nu sunt bune deloc deoarece vin ploile în Săptămâna Mare și mai pleacă de abia în Săptămâna Luminată, arată ANM.

Prognoza meteo de 1 Mai și de Paște

În săptămâna 29 aprilie – 6 mai 2024, atunci când toți românii au o minivacanță extrem de lungă cu tot felul de punți, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României, arată România TV.

Astfel, luni, 29 aprilie, vremea va fi predominant frumoasã şi în general mai caldã decât în mod obişnuit la sfârşitul lunii aprilie, mai ales în regiunile vestice. În Dobrogea şi Muntenia, trecãtor cerul va avea înnorãri şi izolat, ziua, vor fi posibile ploi slabe. În restul teritoriului cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sud-estul teritoriului, în sudul Banatului şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 grade în Delta Dunãrii şi 27 de grade în Dealurile de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 14 grade, mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre valori în jurul a -1 grad, unde se va produce brumã, arată ANM.

Și în București vremea va fi predominant frumoasã astăzi. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla moderat, cu uşoare intensificãri în a doua parte a zilei, când la rafalã se vor atinge viteze de pânã la 35…40 km/h. Temperatura maximã va fi de 22…24 de grade, iar cea minimã de 7…10 grade.

Vin ploile în Săptămâna Mare și mai pleacă de abia în Săptămâna Luminată

Marți, 30 aprilie, valorile termice se vor situa, în cea mai mare parte ţãrii, peste cele specifice datei. Cerul va fi mai mult senin ziua, dar noaptea temporar vor fi înnorãri şi ploi de scurtã duratã, în Dobrogea şi pe arii restrânse în Muntenia şi sudul Moldovei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în regiunile sudice, sud-vestice, sud-estice şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 26 de grade, cu cele mai scãzute valori pe litoral, iar cele minime între 3 şi 13 grade, mai scãzute în estul Transilvaniei, spre 0 grade.

În Capitală vremea se va menţine predominant frumoasã. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorãri noaptea. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificãri dupã-amiaza, când la rafalã se vor atinge viteze de pânã la 40…45 km/h. Temperatura maximã va fi de 21…23 de grade, iar cea minimã de 8…11 grade.

Miercuri, 1 Mai, va ploa în estul țării și aversele se vor extinde

Regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul mediilor multianuale. În jumãtatea de est a ţãrii cerul se va înnora treptat, iar aversele se vor extinde. În restul teritoriului cerul va fi variabil, temporar cu înnorãri şi pe suprafeţe mici ploi slabe, de scurtã duratã, în a doua parte a zilei şi noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat, pe alocuri cu unele intensificãri, în special în sudul Banatului şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 grade pe litoral şi 24…25 de grade în vest şi nord-vest, iar cele minime între 6 şi 13 grade.

Și în București regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele specifice datei. Cerul va avea înnorãri, însã condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri dupã-amiaza. Temperatura maximã se va situa în jurul a 20 de grade, iar cea minimã va fi de 8…11 grade.

De joi, vremea va fi schimbătoare

La nivel național, cerul va fi temporar noros, iar la munte şi local în restul teritoriului vor fi averse, posibil descãrcãri electrice şi unele intensificãri ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 14 şi 23 de grade, iar cele minime între 3 şi 13 grade.

În Capitală, vremea va fi schimbãtoare. Cerul va fi temporar noros şi vor fi posibile intervale scurte de timp în care sã plouã slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul a 20 de grade, iar cea minimã va fi de 8…11 grade.

Cum va fi vremea de Paște, prognoza meteo din Vinerea Mare până în a doua zi de Paște

În cele trei zile de sărbătoare, la nivel național, valorile termice se vor situa în apropierea celor specifice perioadei. Local şi temporar va ploua.

În București, regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele climatologic specifice datei. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicatã în a doua parte a intervalului.

Valorile termice vor fi mai ridicate pe parcursul săptămânii viitoare decât cele specifice perioadei, pe întreg teritoriul României, ulterior temperaturile se vor apropia de cele normale, iar în ultimele două săptămâni din luna mai se vor înregistra din nou valori termice peste cele normale, se arată în prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), emisă pentru perioada 29 aprilie – 27 mai 2024.

În ultimele două săptămâni din luna mai, temperatura medie a aerului va avea valori uşor peste cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţării. În intervalul analizat de meteorologi, cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale în aproape toate regiunile ţării.

Astfel, în săptămâna 29 aprilie – 6 mai 2024, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nordice. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării.

[email protected] - Claudiu Popa este jurnalist, fotograf și țăran în timpul liber. Cochetează cu presa încă din liceu, când a scris la ziarele Informația Prahovei sau Actualitatea Prahoveană. ... vezi toate articolele
Parteneri
Profesor de la Universitatea București, îmbrăcat în femeie în fața studenților. Postarea devenită virală pe internet
Profesor de la Universitatea București, îmbrăcat în femeie în fața studenților. Postarea devenită virală pe...
Vacanța în Grecia a unor români s-a transformat într-un coșmar. Au ajuns la cazare, dar au descoperit că nu unde să doarmă
Vacanța în Grecia a unor români s-a transformat într-un coșmar. Au ajuns la cazare, dar...
Ion Cristoiu: Joe Biden a fost victima unui complot din partid. Va fi obligat să demisioneze şi de la Casa Albă. Kamala Harris se comportă deja ca succesoare. Trump nu va câştiga
Ion Cristoiu: Joe Biden a fost victima unui complot din partid. Va fi obligat să...
Descoperire uluitoare în spațiul cosmic. S-a identificat un “inel Einstein”
Descoperire uluitoare în spațiul cosmic. S-a identificat un “inel Einstein”
De ce s-a despărțit, de fapt, Adriana Bahmuțeanu de George. Adevăratul MOTIV. Nu a putut trece peste asta. ''E păcat!''
De ce s-a despărțit, de fapt, Adriana Bahmuțeanu de George. Adevăratul MOTIV. Nu a putut...
Leguma care s-a scumpit enorm în ultimele zile. Se vinde cu un preț uriaș în piețe, deși e produsă în cantități industriale în România și la producători costă doar 1,5 lei un singur kilogram
Leguma care s-a scumpit enorm în ultimele zile. Se vinde cu un preț uriaș în...
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft. Bănci, posturi TV, companii aeriene cad unele după altele şi au operaţiunile blocate. Cine este responsabil
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft....
Cine este femeia din Râmnicu Vâlcea care a reuşit să transforme un magazin deschis în anii '90 într-un imperiu cu 120 de magazine, fabrici şi afaceri de sute de milioane de lei
Cine este femeia din Râmnicu Vâlcea care a reuşit să transforme un magazin deschis în...
Stațiunea din România unde turiștii nu vor să meargă. E foarte populară, dar condiții sunt oribile
Stațiunea din România unde turiștii nu vor să meargă. E foarte populară, dar condiții sunt...
Decizie pentru cei care locuiesc în case sau blocuri vechi. Statul va plăti banii
Decizie pentru cei care locuiesc în case sau blocuri vechi. Statul va plăti banii
Cum au fost păcăliți pensionarii. Abia acum s-a aflat
Cum au fost păcăliți pensionarii. Abia acum s-a aflat
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea sute de mii de lei investiţi au făcut spectacol pe bursă
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea...
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig puţin”
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig...
Cât a câștigat Meghan Markle din serialul ”Suits”. Nu a fost nici pe departe cea mai bine plătită actriță
Cât a câștigat Meghan Markle din serialul ”Suits”. Nu a fost nici pe departe cea...
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Fotografie rară cu fiicele Danei Budeanu. Cât de mult au crescut gemenele creatoarei de modă, sunt studente în Marea Britanie
Fotografie rară cu fiicele Danei Budeanu. Cât de mult au crescut gemenele creatoarei de modă,...