NEWS

Prognoza meteo până de 1 iulie! ANM anunță caniculă și temperaturi de până la 38 de grade

Prognoza meteo până de 1 iulie ANM anunță caniculă și temperaturi de până la 38 de grade
sursa foto: Impact.ro

Prognoza meteo până de 1 iulie! Vremea va continua să fie caniculară în toate regiunile ţării, cu valori termice ce se vor apropia chiar şi de 38 de grade, iar episoadele de instabilitate atmosferică îşi vor face simţite prezenţa pe aproape întreaga perioadă de prognoză (17 iunie – 1 iulie), conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Prognoza meteo până de 1 iulie! ANM anunță caniculă și temperaturi de până la 38 de grade

În Banat, până spre sfârşitul primei săptămâni, vremea se va încălzi, va deveni caniculară, iar disconfortul termic se va accentua. Media temperaturilor maxime va urca, de la 31 de grade în prima zi, până în jurul a 37 de grade în ultimele zile, iar minimele, de la 15 grade, la 19 – 21 de grade. În 23 şi 24 iunie, se va răci, iar temperaturile vor scădea cu aproximativ 4 grade – ca minime şi cu 7 – 8 grade, ca maxime. În zilele care vor urma, nu vor mai fi variaţii termice semnificative în ceea ce priveşte media minimelor, dar a maximelor va fi în uşoară creştere. Vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, aproape în fiecare zi, începând cu data de 23 iunie.

În Crişana, până sâmbătă, 22 iunie, vremea va fi într-un proces de încălzire, disconfortul termic se va accentua treptat, iar în ultimele zile va fi şi caniculă. Media temperaturilor maxime va urca, de la 29 de grade în prima zi, până în jurul a 36 de grade în ultimele, iar a minimelor, de la 15 grade, la 18 – 20 de grade. În 23 şi 24 iunie, se va răcori, temperaturile urmând să scadă cu 3-4 grade (noaptea) şi cu 6 – 7 grade (ziua). În zilele care vor urma minimele termice vor fi aproximativ constante, dar maximele vor creşte uşor şi treptat. Vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, aproape în fiecare zi, începând cu data de 22 iunie.

Prognoza meteo până de 1 iulie! ANM anunță caniculă și temperaturi de până la 38 de grade

În Transilvania, vremea se va încălzi, iar disconfort termic se va accentua treptat, până spre sfârşitul primei săptămâni. Media temperaturilor maxime va urca, de la 28 de grade în prima zi, până în jurul a 34 de grade în ultimele trei, iar a minimelor, de la 13 grade, la 15 – 17 grade. În 23 şi 24 iunie, temperaturile vor scădea, cu 3 – 4 grade (minimele) şi cu 6 – 7 grade (maximele). Ulterior, media minimelor termice va fi aproximativ constantă, dar cea a maximelor va avea un uşor trend de creştere. Probabilitatea pentru perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, va fi mai ridicată în intervalul 23 – 28 iunie.

În Maramureş, până spre finalul primei săptămâni, valorile de temperatură vor fi în creştere, iar disconfort termic se va accentua. Media temperaturilor maxime va urca, de la 27 de grade în prima zi, până în jurul a 33 de grade în ultimele 3 – 4 zile, iar a minimelor, de la 14 grade, la 16 – 18 grade. În 23 şi 24 iunie, temperaturile vor scădea, cu până la 3 – 4 grade (minime) şi cu 6 – 7 grade (maxime). Apoi, media minimelor termice va fi aproximativ constantă, dar a maximelor va avea un uşor trend de creştere. Probabilitatea pentru perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, va fi mai ridicată la finalul primei săptămâni şi în primele zile ale celei de-a doua.

În Moldova, vremea se va încălzi, iar disconfort termic se va accentua treptat, în special în jumătatea sudică a regiunii, până spre sfârşitul primei săptămâni. Media temperaturilor maxime va fi în creştere, de la 29 de grade, în prima zi, până la 33 – 34 de grade în ultimele trei, iar a minimelor, de la 14 grade, la 17- 19 grade. În zilele de 23 şi 24 iunie, temperaturile maxime vor scădea, cu până la 5 grade, în timp ce minimele cu aproximativ 4 grade. În zilele următoare, media minimelor termice va fi aproximativ constantă, dar a maximelor va avea un uşor trend de creştere. Probabilitatea pentru perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, va fi mai ridicată în intervalul 23 – 28 iunie.

Prognoza meteo până de 1 iulie! ANM anunță caniculă și temperaturi de până la 38 de grade

În Dobrogea, vremea va fi caldă, călduroasă în zona continentală, în special în prima săptămână când şi disconfortul termic va fi ridicat. Media temperaturilor, pe întreaga regiune, va avea variaţii, în general, între 29 şi 32 de grade în cazul maximelor şi între 17 şi 20 de grade în cel al minimelor. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, cu o probabilitate mai mare în primele zile ale intervalului, dar mai ales în cea de a doua săptămână.

În Muntenia, până spre sfârşitul primei săptămâni, vremea va fi într-un proces de încălzire treptată, va fi caniculă pe arii tot mai extinse, iar disconfortul termic se va accentua. Media temperaturilor maxime va urca de la 33 de grade în prima zi până în jurul a 37 de grade în ultimele trei, iar a minimelor de la 15 – 16 grade la 19 – 21 de grade. În intervalul 23 – 25 iunie, temperaturile vor scădea cu 4 – 5 grade, ca minime, respectiv cu 6 – 7 grade, ca maxime. În zilele ulterioare nu vor mai fi variaţii termice semnificative în ceea ce priveşte media minimelor, dar a maximelor va fi în uşoară creştere. Vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică pe alocuri în prima săptămână şi pe arii mai extinse în cea de a doua.

În Oltenia, până în data de 22 iunie, vremea va deveni extrem de caldă, va fi caniculă pe arii tot mai extinse, iar disconfortul termic se va accentua. Media temperaturilor maxime va urca, de la 33 de grade în prima zi, până spre 37 – 38 de grade în ultimele trei, iar a minimelor, de la 15- 16 grade, la 19 – 21 de grade. Din 23 iunie şi până pe 25 iunie, temperaturile vor scădea cu 4 – 5 grade, pe timpul nopţilor, şi cu 6 – 7 grade, ziua. Mai târziu, nu vor fi variaţii termice semnificative în cazul mediei minimelor, dar a maximelor va fi în uşoară creştere. Probabilitatea pentru perioade cu instabilitate atmosferică va fi mai mare în cea de-a doua săptămână.

La munte, vremea va fi într-un proces de încălzire, iar disconfortul termic va creşte, până spre finalul primei săptămâni. Media temperaturilor maxime va urca, de la 19 de grade în prima zi, până spre 24 – 25 de grade în ultimele trei, iar a minimelor, de la 9 – 10 grade, la 14 – 16 grade. În zilele de 23 şi 24 iunie, temperaturile vor scădea cu 4 – 5 grade minimele şi cu aproximativ 6 – 7 grade, maximele. În zilele care vor urma temperaturile nu vor avea variaţii importante. Vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică, pe alocuri în prima săptămână şi pe arii mai extinse în cea de a doua.

Prognoza meteo până de 1 iulie! ANM anunță caniculă și temperaturi de până la 38 de grade

[email protected] - Claudiu Popa este jurnalist, fotograf și țăran în timpul liber. Cochetează cu presa încă din liceu, când a scris la ziarele Informația Prahovei sau Actualitatea Prahoveană. ... vezi toate articolele
Parteneri
Cine sunt românii ale căror pensii vor crește și cu 90%, de la 1 septembrie. Baciu: „Majorările vor fi spectaculoase”
Cine sunt românii ale căror pensii vor crește și cu 90%, de la 1 septembrie....
Localitățile din România care au fost șterse de pe hartă. Aveau nume bizare și stârneau amuzamentul tuturor. Ce s-a întâmplat cu oamenii care locuiau acolo
Localitățile din România care au fost șterse de pe hartă. Aveau nume bizare și stârneau...
Ce a provocat
Ce a provocat "cea mai mare pană IT din istorie" şi cât va dura repararea...
Zodiac chinezesc pentru duminică, 21 iulie 2024. Vești bune pentru Maimuță
Zodiac chinezesc pentru duminică, 21 iulie 2024. Vești bune pentru Maimuță
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Construcția fenomen din România pe care Ceaușescu a făcut-o cu gândul la invazia rușilor. Spionajul american a fost în alertă tot timpul
Construcția fenomen din România pe care Ceaușescu a făcut-o cu gândul la invazia rușilor. Spionajul...
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft. Bănci, posturi TV, companii aeriene cad unele după altele şi au operaţiunile blocate. Cine este responsabil
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft....
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig puţin”
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig...
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire adevărată
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire...
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Bătaie între Harry și William. Până unde s-a ajuns
Bătaie între Harry și William. Până unde s-a ajuns
Avertismentul comandantului suprem al forţelor NATO din Europa: Chiar şi după războiul din Ucraina, Europa şi SUA vor avea probleme cu Rusia
Avertismentul comandantului suprem al forţelor NATO din Europa: Chiar şi după războiul din Ucraina, Europa...
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea sute de mii de lei investiţi au făcut spectacol pe bursă
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea...
ANAF scoate tunurile grele şi face controalele masive, după ce luna trecută a realizat aproape 6.000 de verificări. Cine sunt cei vizaţi de aceste controale?
ANAF scoate tunurile grele şi face controalele masive, după ce luna trecută a realizat aproape...
Cum scapi de cel mai urât miros. Soluția este ieftină și o ai în bucătărie
Cum scapi de cel mai urât miros. Soluția este ieftină și o ai în bucătărie
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Ce a apărut pe contul de Instagram al Elenei, la câteva zile după nunta cu Ianis Hagi. Fanii au reacționat imediat. ”Atât de puri”
Ce a apărut pe contul de Instagram al Elenei, la câteva zile după nunta cu...