PAPARAZZI

EXCLUSIV PAPARAZZI. Uneori, așchia sare departe de trunchi. Răducu Mazăre, trist și conformist, își ia cafea ca un corporatist FOTO & VIDEO

Răducu Mazăre, trist și conformist, își ia cafea ca un corporatist. Paparazzi mai că erau să nu-l recunoască pe fiul exuberantului Radu Mazăre, fostul primar al Constanței.

Anii din urmă l-au transformat pe Răducu, fiul nonconformistului fost primar al Constanței, Radu Mazăre. Tânărul, în vârstă acum de 29 de ani, e atât de serios cum tatăl lui n-a fost vreodată. Nici în cele mai complicate momente din viața lui.

Răducu Mazăre, trist și conformist, își ia cafea ca un corporatist. Un afacerist discret

Îmbrăcat convențional, cu haine clasice și închise la culoare, cu o mină trist-indiferentă, Răducu Mazăre trece – cel puțin la o primă vedere – drept un clasic corporatist. Ba, paparazzi l-au fotografiat și într-o acțiune obișnuită a tagmei sus-menționate: Când a intrat într-o benzinărie, înainte de a plecat din București spre Constanța pe vreme rea, și și-a luat la pachet o cafea și un ceva, pateu, sandwich. O gustare rapidă.

Fiul lui Radu Mazăre nu a zâmbit, nu a glumit și nu a tras atenția cu nimic. Nu același lucru se putea spune despre celebrul său tată, ale cărui apariții aveau sare, piper și de cele mai multe ori haz.

E drept, exuberantul Radu e de patru ani la închisoare și mai are de stat cel puțin încă pe-atat, în vreme ce fiul său a devenit un om de afaceri discret, dar cu idei îndrăznețe.

Acesta declara recent că e decis să se implice într-o nouă afacere: vrea să intre pe piața imobiliară din Republica Dominicană și să intermedieze vânzarea de proprietăți pentru românii interesați să aibă o casă acolo.

 „Am vrut să deschidem o nouă piață pentru români, pentru că se fac multe investiții pentru Dubai sau alte zone din Europa. Nu am găsit până acum să investești în Caraibe și atunci ne-am gândit să promovăm un proiect din Republica Dominicană”, a spus Radu Mazăre jr. la Antena Stars.

Se descrie drept ”modest”

În urmă cu doi ani, Radu Mazăre jr dezvăluia că a investit bani în două afaceri.

„În momentul de față sunt implicat în două proiecte: o agenție de marketing digital, pe care am început-o cu un prieten, am început cu un magazin online și acum atingem zona de tehnologie și HORECA.

Iar cel de-al doilea este un sistem de criptomonede. Mă consider pe picioarele mele sută la sută, doar la urgențe apelez la familie. Am învățat să fiu modest, am reușit să cunosc valoarea banului”.

A muncit de mic

În prezent, Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, execută o pedeapsă cu închisoarea de 9 ani, după contopirea a două condamnări, în Dosarul Retrocedărilor și în Dosarul Polaris.

Faptul că tatăl său este cunoscut a venit cu o serie de plusuri și minusuri pentru Răducu Mazare. Fiul fostului primar al Constanței declară că de multe ori oamenii au o percepție greșită despre el.

Deși tatăl lui avea o situație financiară foarte bună, Radu Mazăre Jr. a preferat să muncească de la vârsta de 15 ani pentru a-și câștiga banii de buzunar.

„Muncesc de la 15 ani. Am început să muncesc cu un prieten în cadrul unui parc de distracții. Gestionam un bar împreună cu el. Căram baxuri cu apă, mă duceam să iau comenzi, făceam contabilitatea primară. Toată activitatea legată de alimentație publică. Am muncit de mic, pentru că tatăl meu mi-a zis că dacă îmi fac banii mei, eu pot să fac ce vreau cu ei. Să nu mă duc la el să cer bani pentru distracție sau de buzunar”, a povestit acesta în cadrul interviului.

A studiat în Anglia în limba portugheză

Fiul lui Radu Mazăre a studiat în Anglia, dar în limba portugheză, astfel că a fost trimis de către universitate în Portugalia, dar și în Brazilia.

”Mi-a fost greu la început, dar m-am adaptat. În primul semestru mi-a fost foarte greu. A fost și mama cu mine, ulterior a plecat și mai venea din când în când, dar după aceea nu mai aveam nicio problemă. Am studiat în limba portugheză. După limba engleză, portugheza e următoarea limbă pe care o cunosc. La facultate ne trimitau în țări vorbitoare de limba pe care o studiam. Eu am fost trimis un semestru în Portugalia și unul în Brazilia”, a povestit Răducu.

 

[email protected] Absolventă de Drept, dar atrasă iremediabil de jurnalism. Un drum lung, greu, dar întotdeauna frumos, fie că a fost vorba de jurnalism ... vezi toate articolele