NEWS

Raluca Turcan și alte șase persoane au tăiat panglica la inaugurarea unui centru pentru copii cu dizabilități. Imaginea a devenit virală

Raluca Turcan și alte șase persoane au tăiat panglica la inaugurarea unui centru pentru copii cu dizabilități. Imaginea a devenit virală

O poză în care Raluca Turcan alături de alte șase persoane taie panglica la inaugurarea unui centru pentru copii cu dizabilități a devenit virală, internauții râzând de numărul mare de oficialic are s-au înghesuit să apară în poză.

Șapte oameni au tăiat panglica de inaugurare a singurului centru itinerant de recuperare pentru copiii cu dizabilități din localitățile izolate din Delta Dunării, imaginile fiind postate pe Facebook de către ministrul Muncii, Raluca Turcan, personaj principal la acest eveniment.

Raluca Turcan a anunțat pe Facebook inaugurarea acestui centru din Tulcea, „un exemplu de servicii sociale integrate, parte consistentă a ceea ce ar trebui să fie asistența socială în România”.

Conform Ralucăi Turcan, este vorba despre un proiect inovativ al Fundației SERA România, cu sprijinul Penny și în colaborare cu Consiliul Județean Tulcea, fiind „unul dintre cele mai clare exemple de bună practică în ceea ce privește parteneriatul public-privat”.

În România sunt aproape 79.000 de copii cu dizabilități, iar peste 650 sunt în județul Tulcea, unde există un singur centru de recuperare destinat celor mici, cu o capacitate de 80 de locuri.

Pentru aproximativ 100 de copii cu probleme medicale din Deltă, care nu aveau acces la servicii de recuperare, centrul amplasat pe o ambarcațiune dotată cu cabinete medicale și săli pentru diferite terapii va ancora în fiecare zi în localitățile lor de domiciliu.

[email protected] Bogdan Coroamă este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Univerității Hyperion. Și-a început cariera în presă în anul ... vezi toate articolele