WORLD

Ramzan Kadîrov, în stadiu terminal. Vladimir Putin i-a găsit deja înlocuitor

Ramzan Kadîrov în stadiu terminal. Vladimir Putin i-a găsit deja înlocuitor
Sursa foto: Libertatea

Liderul cecen Ramzan Kadîrov în vârstă de 47 de ani nu mai are nicio speranță de însănătoșire, iar Moscova este nevoită să găsească un înlocuitor astfel încât să mențină echilibrul destul de fragil în Cecenia.

Pentru problema Moscovei, cel puțin pentru moment, nu există nicio soluționare simplă în sensul că niciunul dintre apropiații lui Ramzan Kadîrov nu sunt capabili să conducă Cecenia după modelul liderului cecen. Kadîrov a fost diagnosticat în 2019 și sunt foarte puține șanse de recuperare, mai ales că 80% din cazuri sunt fatale, potrivit unui articol publicat în Novaia Gazeta Europa.

Ramzan Kadîrov în stare gravă

Cu toate că liderul cecen a negat în repetate rânduri nu ar fi bolnav, atât cât și mass-media rusă au precizat că Ramzan Kadîrov suferă de necroză pancreatică. De altfel, unul și dintre motivele pentru care liderul cecen a pierdut în greutate, după care a luat din nou în greutate.

Totodată, Kadîrov este obligat să-și ia concediu de cel puțin două ori pe an din cauza unei „invalidități temporare”. Schimbările bruște de înfățișare a liderului s-au accentuat în 2019, moment la care Ramzan Kadîrov era deja subponderal, un principal indicator al bolii, dealtfel extrem de dureoasă și dificil de tratat.

Tot în 2019, Kadîrov a fost pus în mod neașteptat pe perfuzii. În mod neoficial, liderul cecen a fost supus în mod constant la diverse proceduri medicale, inclusiv operații chirurgicale la Spitalul Clinic al Administrației Prezidențiale.

Ramzan Kadîrov
Sursa foto: Realitatea.md

Cine ar putea să-l înlocuiască pe Kadîrov

La scurt timă după Operațiunea Specială de Eliberare a Ucrainei starea de sănătate a liderului cecen s-a deteriorat vizibil, în schimb presa din Rusia a tratat cu seriozitate acest subiect abia la finalul anului trecut. În decembrie 2023, Kadîrov era subponderal, pentru ca mai apoi acesta să crească brusc în greutate. Fapt ce se explică prin prezena ascitei pancreatice care se manifestă printre altele și prin dificultăți de respirație, de vorbire sau locomotorii.

Sursa citată menționează că locul lui Ramzan Kadîrov ar putea fi luat de general-maiorul Apti Alaudinov, comandantul forțelor speciale Ahmat. Alaudinov s-a remarcat la congresul „Rusia Unită”, unde a ținut un discurs aproape impecabil.

Ramzan Kadîrov
Sursă foto: Hotnews.ro

Apti Alaudinov s-a remarcat la congresul „Rusia Unită”

Discursul din decembrie 2023 al lui Alaudinov a fost primul pas spre o ascensiune fulminantă în carieră, aspect confirmat o lună mai târziu, când general-maiorul a fost numit reprezentantul lui Putin în alegeri. Trei luni mai târziu președintele rus l-a numit pe Alaudinov adjunct al șefului Direcției principale pentru activitatea militară și politică a Ministerului rus al Apărării.

„Deși această numire nu este deloc comparabilă cu postul de prim-adjunct al ministrului apărării, așa cum se preconiza, este totuși o poziție destul de sus pentru un fost ofițer de poliție cecen și un „pensionar modest”, așa cum se autointitulează Alaudinov, care a fost demis de Putin în 2021.

Ne-am hazarda să presupunem că această numire este doar o trambulină pentru viitoarea carieră grandioasă a lui Apti Alaudinov. Iar ordinul lui Putin este încă o confirmare a faptului că administrația prezidențială rusă se pare că s-a decis în sfârșit asupra succesorului lui Ramzan Kadîrov, a cărui sănătate a devenit principala știre din Cecenia în ultimul an”, notează Novaia Gazeta Europa.

[email protected] Toma Enescu are o pasiune pentru presă, poezie și politică. Îi place să fie informat și este mereu la curent cu ce se întâmplă în spațiul ... vezi toate articolele
Parteneri
Horoscop 27 mai - 2 iunie 2024, cu Mihai Voropchievici: Fecioarele se luptă cu banii, Balanţele renasc şi cer libertate
Horoscop 27 mai - 2 iunie 2024, cu Mihai Voropchievici: Fecioarele se luptă cu banii,...
Orașul care arată superb în poze, dar unii spun că ar fi ”cel mai deprimant loc”. Ce se întâmplă, de fapt, acolo
Orașul care arată superb în poze, dar unii spun că ar fi ”cel mai deprimant...
Ţinteau revenirea la Putere. Generalul (r.) Dumitru Dumbravă, mâna dreaptă a fostului şef operativ al SRI, Florian Coldea: „E sfârşit de epocă. (...) După ce se termină alegerile şi se reface structura, osatura statului, trebuie să o luăm fix de la zero
Ţinteau revenirea la Putere. Generalul (r.) Dumitru Dumbravă, mâna dreaptă a fostului şef operativ al...
Plantele de apartament pe care trebuie să le ferești de soare. Le merge cel mai bine în locuri întunecoase
Plantele de apartament pe care trebuie să le ferești de soare. Le merge cel mai...
CUTREMUR în showbiz! Cristina Cioran e însărcinată din nou cu Alex Dobrescu, deși are ordin de restricție împotriva lui: „Am sărbătorit toată ziua”
CUTREMUR în showbiz! Cristina Cioran e însărcinată din nou cu Alex Dobrescu, deși are ordin...
Monumentul imens de pe drumul către mare. Se vede de pe Autostrada Soarelui, e unul dintre cele mai mari din România, dar a ajuns în paragină
Monumentul imens de pe drumul către mare. Se vede de pe Autostrada Soarelui, e unul...
Sfârşit de linie: După 20 de ani în România, BRD Finance vinde tot şi încetează activitatea. Ce se va întâmpla cu toate creditele clienţilor
Sfârşit de linie: După 20 de ani în România, BRD Finance vinde tot şi încetează...
Contra curentului: familia de timişoreni care după ce şi-a vândut compania către un fond de investiţii străin a decis să revină la cârma afacerii cu o istorie de 30 de ani şi să o răscumpere
Contra curentului: familia de timişoreni care după ce şi-a vândut compania către un fond de...
Gabriela Firea, în ipostaze ȘOC! 100% nu o recunoști când dansează provocator
Gabriela Firea, în ipostaze ȘOC! 100% nu o recunoști când dansează provocator
SIMONA HALEP a aflat adevărul. NIMENI nu i-a spus asta până astăzi: Știi că vei dezamăgi
SIMONA HALEP a aflat adevărul. NIMENI nu i-a spus asta până astăzi: Știi că vei...
Adevărata pizza. De unde vine savoarea preparatului
Adevărata pizza. De unde vine savoarea preparatului
Român arestat preventiv pentru trădare. Bănuit că vindea secrete militare Rusiei
Român arestat preventiv pentru trădare. Bănuit că vindea secrete militare Rusiei
Lovitură de teatru: Dezvoltatorul de jocuri Gameloft închide studioul din Cluj. Toţi cei 136 de angajaţi sunt concediaţi
Lovitură de teatru: Dezvoltatorul de jocuri Gameloft închide studioul din Cluj. Toţi cei 136 de...
Povestea unei braşovence care a reuşit să construiască de la zero trei afaceri cu rulaje de aproape 100 de miloane de euro
Povestea unei braşovence care a reuşit să construiască de la zero trei afaceri cu rulaje...
Netflix pregătește lovitura verii. Celebrul actor revineVideo
Netflix pregătește lovitura verii. Celebrul actor revineVideo
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Decizia momentului pentru toți românii care fac cumpărături de la Kaufland, Lidl, Penny, Profi sau Mega Image
Decizia momentului pentru toți românii care fac cumpărături de la Kaufland, Lidl, Penny, Profi sau...
TE CRUCEȘTI! Cum arătau vedetele înainte de operații. ASTA e adevărata lor față FOTO
TE CRUCEȘTI! Cum arătau vedetele înainte de operații. ASTA e adevărata lor față FOTO