SPORT

Răsturnare de situație pentru Simona Halep. Jucătoarea de tenis ar putea să se retragă! Decizia privind dopajul se lasă așteptată

Răsturnare de situație pentru Simona Halep. Jucătoarea de tenis ar putea să se retragă Decizia privind dopajul se lasă așteptată

Este răsturnare totală de situație pentru Simona Halep, asta după ce apar o serie de semne că jucătoarea de tenis ar putea să se retragă, în condițiile în care decizia privind dopajul se lasă așteptată, iar suspendarea sa s-ar putea prelungi. 

Răsturnare de situație pentru Simona Halep. Jucătoarea de tenis ar putea să se retragă! Decizia privind dopajul se lasă așteptată

Sport Resultions a decis să decaleze audierea Simonei Halep și suspansul în cazul de dopaj al sportivei noastre se prelungește. Tribunalul independent a dorit să analizeze din nou suplimentele luate de sportiva noastră, pentru a vedea dacă acestea chiar erau contaminate cu o substanță interzisă.

Între timp, Simona Halep se antrenează și așteaptă să afle verdictul tribunalului independent, fiind dornică să revină pe teren. Totuși, există și un scenariu care ar duce la retragerea Simonei Halep din activitate. Jurnalistul Dragoș Suciu a dezvăluit la Liga Digi Sport că Simona se va retrage aproape sigur în cazul în care va fi suspendată timp de doi ani, scrie Spot Media.

Motivația dispare dacă suspendarea este mare

Totuși, în cazul în care sancțiunea va fi mai mică, Simona va continua să joace, însă la o pedeapsă de doi ani motivația ar dispărea definitiv și acest lucru ar duce la retragerea sportivei, potrivit spuselor lui Dragoș Suciu, cel care o cunoaște pe sportivă încă din copilărie. Simona speră însă ca situația să se rezolve însă mult mai rapid și să poată reveni pe teren în sezonul de zgură, obiectivul fiind prezența la Roland Garros.

Ea nu a mai jucat tenis de la US Open, iar din toamna anului trecut este suspendată provizoriu pentru dopaj.

Simona Halep pledează nevinovată

Simona Halep afirmă că este nevinovată și continuă să afirme că sursa de contaminare au fost  suplimentele nutritive recomandate de un contract semnat de WTA. Tribunalul independent de la Londra a primit recent mostre parțial sigilate din suplimentele nutritive contaminate pe care le folosea Simona Halep.