SPORT

Răsturnare de situație pentru Simona Halep! Lovitură dură privind decizia ITIA: „Nu e corect!”

Răsturnare de situație pentru Simona Halep Lovitură dură privind decizia ITIA Nu e corect
08 iun. 2023 | 12:20

Este o adevărată răsturnare de situație pentru jucătoarea de tenis Simona Halep, acuzată de dopaj, după ce Agnieszka Radwanska a lansat un atac direct împotriva procesului prelungit de care are parte românca. Poloneza i-a pus la zid pe oficialii Agenției Internaționale de Integritate în Tenis (ITIA).

Răsturnare de situație în cazul de dopaj al Simonei Halep!

În aceste zile, în Franța, la Paris, se dispută al doilea turneu de Grand Slam al anului, Roland Garros, care este și preferatul Simonei Halep. Din păcate, românca nu are șansa de a concura la actuala ediție, deoarece este ținută în continuare departe de terenul de tenis, fără voia ei.

Suspendată de peste 8 luni în cazul de dopaj în care este anchetată, românca și-a strigat oful în repetate rânduri și a cerut autorităților să îi judece cazul cât mai rapid cu putință. În ciuda apelurilor repetate pe care le-a făcut, Halep a fost ignorată constant și în acest moment nimeni nu are absolut nicio idee despre când va fi judecată și dacă va mai putea juca vreodată tenis.

Lovitură pentru ITIA: „Nu e corect!”

Referitor la această speță, Agnieszka Radwanska, fostă mare jucătoare de tenis a Poloniei, număr 2 WTA și TOP 9 în clasamentul sportivelor cu cele mai mari venituri obținute din „sportul alb”, a fost întrebată:

Reporter: „Este corect pentru Simona Halep să nu fie aici? (n.r. – la Roland Garros) Se fac 8 luni acum!”.

În secunda următoare, Agnieszka Radwanska s-a pus zid în fața româncei și a cerut să se facă dreptate. Cel mai tare, poloneza e deranjată de faptul că Simona Halep nu are parte de o judecată corectă și de faptul că procesul este întârziat constant:

„Nu știu exact situația, i-am citit poziția oficială. Să aștepți audierile atâtea luni, nu cred că este corect. Cred că totul ar fi trebuit să meargă mai repede pentru că este prea mult.

– Crezi că este o victimă a producătorilor, nutriționiștilor sau suplimentelor?
– Nu am nicio idee, nu știu ce răspuns ar fi bun.
– E dificil pentru Simona?
– Este dificil pentru sport, pentru Simona Halep, pentru tenis… ne dorim toți să o vedem jucând. Sper să se rezolve situația mai repede, în câteva săptămâni, și să știm o decizie cât mai rapid posibil”, a declarat Agnieszka Radwanska, pentru ProSport.