SPORT

Răsturnare de situație pentru Simona Halep. Nu va putea reveni pe teren nici dacă va câștiga procesul

Răsturnare de situație pentru Simona Halep. Nu va putea reveni pe teren nici dacă va câștiga procesul
30 mai 2023 | 14:15

Este o adevărată răsturnare de situație pentru jucătoarea de tenis Simona Halep după ce s-a aflat că aceasta nu va putea reveni pe teren nici dacă va câștiga procesul în scandalul de dopaj în care este implicată.

Răsturnare de situație pentru Simona Halep. Nu va putea reveni pe teren nici dacă va câștiga procesul

Simona Halep, suspendată provizoriu de aproape opt luni după ce a fost depistată dopată la US Open 2022, contestă tot mai dur faptul că nu este judecată de Sport Resolutions, un tribunalul independent din Londra, pentru a primi un verdict definitiv, scrie România TV.

Românca vrea să primească un verdict clar în privința perioadei de suspendare, dar chiar şi în cazul în care va câștiga procesul tot nu va reveni în circuitul WTA imediat.

„Și dacă Simona Halep va câștiga procesul în care anunță că nu a fost vorba de o greșeală sau neglijență semnificativă, ea tot va fi suspendată cel puțin un an. Asta ar însemna că, și dacă s-ar fi judecat mai devreme, ea oricum nu ar fi jucat tenis acum”, a anunţat Ben Ben Rothenberg, cunoscutul jurnalist de la New York Times care s-a ocupat de cazul Simonei Halep.

Mai mult decât atât, Ben Rothenberg spune că multe detalii din cazul Simonei Halep nu sunt cunoscute opiniei publice, de aici și concluzia că „nu știm care sunt motivele reale ale acestor amânări”.

Dacă Simona Halep va demonstra că a fost victima contaminării și că substanța interzisă a ajuns în corpul ei fără voia sa, regulamentul prevede o suspendare de cel puţin un an. Asta înseamnă că sportiva ar putea reveni în circuit, în cel mai fericit caz, abia în octombrie, fiind cert că ratează toate Grand Slam-urile din 2023.

„Sportivii sunt direct răspunzători pentru ceea ce există în organismul lor. Trebuie să demonstreze cum a ajuns acea substanță în corp, pentru că substanța asta nu e permisă deloc în organism. Simpla prezență a acestei substanțe (n.r. – roxadustat) este considerată dopaj”, a declarat Gabriela Andreiașu, șefa ANAD.