NEWS

Răsturnare privind decizia de recalculare a pensiei! Daniel Baciu, veste pentru seniorii care NU SUNT ACASĂ când vine: „Există o procedură clară prevăzută de Poșta Română”

Răsturnare privind decizia de recalculare a pensiei Daniel Baciu veste pentru seniorii care NU SUNT ACASĂ când vine Există o procedură clară prevăzută de Poșta Română
sursă foto: romaniatv.net

Răsturnare privind decizia de recalculare a pensiei! Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, a venit cu vestea cea mare pentru seniorii care nu sunt acasă când vine poștașul.

„Există o procedură clară prevăzută de Poșta Română”, a explicat oficialul român.

Răsturnare privind decizia de recalculare a pensiei! Daniel Baciu, veste pentru seniorii care NU SUNT ACASĂ când vine: „Există o procedură clară prevăzută de Poșta Română”

Șeful CNPPDaniel Baciu, a vorbit despre decizia de recalculare, pe care românii urmează să o primească foarte curând, dar și despre ce se va întâmpla cu pensionarii care nu sunt la domiciliu în momentul în care vine poștașul cu plicul recomandat.

Astfel în cazul în care destinatarul nu este acasă, plicul merge la oficiul poștal, unde rămâne o perioadă de timp, după care, dacă nu este ridicat, pleacă înapoi spre Casa Teritorială de Pensii.

”Mai avem un singur pas de făcut pentru ca această distribuire să putem să o operaționalizăm. Este vorba despre un act normativ, probabil că va fi o ordonanță de urgență care va fi promovată cat mai curând, probabil că săptămâna viitoare, în ședința de Guvern, ca să putem să oficializăm această operațiune care nu este deloc simplă, deși am crezut că este una simplă.

Compania Națională Poșta Română se va ocupa de acest proces de expediție, dar nu doar de procesul de expediție, pentru că pe plic este și o confirmare de primire, aceste decizii se trimit personal, nu se expediază în cutia poștală, se înmânează personal, este un document confidențial. Această confirmare de primire este tipărită direct pe plic, iar tot acest proiect de tipărire îl realizează Compania Națională Poșta Română.

Pentru a vă putea face o idee, este vorba despre câteva TIR-uri de astfel de plicuri, vorbim de aproape 5 milioane de plicuri. În momentul în care avem acest act normativ aprobat și publicat în Monitorul Oficial, putem să începem să tipărim deciziile, să le trimitem către compania Poșta Română, și ulterior Poșta Română să meargă la pensionari și să le înmâneze personal”, a explicat Daniel Baciu la Digi24.

Daniel  Baciu mai spune că suntem în grafic privind deciziile de recalculare a pensiilor.

”Suntem în grafic, dar intervin aceste elemente de noutate, la care noi trebuie să le facem față, să găsim soluții din mers, astfel încât, începând cu 1 septembrie, totul să fie clar. Până atunci, aceste decizii trebuie să fie deja în posesia pensionarilor”, a mai spus șeful CNPP.

Daniel Baciu a mai transmis că ”singurul risc este ca aceștia să nu se afle la domiciliu” în momentul în care poștașul vine cu plicul.

În acea situație, ”există o procedură clară prevăzută de Poșta Română, o perioadă plicul stă la Oficiul Poștal, are timp sa vină să îl ridice, ulterior se întoarce la Casa Teritorială de Pensii, de unde pensionarii își pot ridica plicul în care sunt informațiile privind recalcularea pensiei”.

S-a stabilit data la care se vor trimite deciziile de recalculare

Casa Națională de Pensii a distribuit deciziile în teritoriu, iar Casele de Pensii din toată țara vor începe să trimită deciziile de recalculare după data de 10 iulie. Deciziile vor fi trimise prin Poșta Română, iar pensionarii vor fi nevoiți să confirme primirea. Dacă nu vor fi găsiți acasă, deciziile se pot ridica de la Poștă sau ulterior de la casele de pensii.

„În acest moment, peste 98% din dosarele de pensii sunt prelucrate și pregătite pentru etapa din 1septembrie. Deciziile sau adeverințele cu pensia reclaculată  care va fi primită la 1 septembrie se vor expedia după 10 iulie. Vă pot confirma că noile pensii se vor încasa cu siguranță în luna septembrie”, au precizat surse din sistemul de pensii, conform Newsweek.

”Ştim exact ce avem de făcut, astfel încât în luna septembrie trebuie ca oamenii să-și primească pensiile mult dorite, recalculate cu noul cuantum al pensiilor stabilit în baza noii legi, şi anume legea 360/2023″, a mai spus şeful Casei de Pensii.

Daniel Baciu a ținut să explice că vor exista pensionari, cu stagiu de cotizare de peste 40 de ani, care vor avea o creștere a pensiei cu 80%-90%.

„Mai mult de trei milioane de oameni vor fi (cu majorări ale pensiei – n.r.), pentru că practic, punctele de stabilitate vor aduce acel plus față de ceea ce se întâmplă în momentul de față. Este un plus pe care noi îl acordăm pensionarilor care au un stagiu de cotizare contributiv mai mare de 25 de ani. Vor fi mulți pensionari care în momentul de față sunt în zona indemnizației social şi care vor ieși din această zonă. Acolo unde avem un stagiu de cotizare foarte mare, de peste 40 de ani, creșterile vor fi substanțiale, chiar și de peste 80%-90%”, a explicat şeful Casei Naţionale de Pensii, Daniel Baciu, conform RomâniaTV.

Daniel Baciu a ținut să reitereze principiul de bază al noii Legi a pensiilor: nicio pensie nu va scădea.

„În urma acestui proces de recalculare, nicio pensie nu va scădea. Este un lucru foarte clar pe care noi l-am prevăzut în lege. Marea majoritate a pensionarilor vor primi măriri ale pensiilor în urma acestui proces de recalculare. Aceste măriri vor fi în funcție de stagiul de cotizare realizat.”, a mai spus Baciu.

[email protected] - Claudiu Popa este jurnalist, fotograf și țăran în timpul liber. Cochetează cu presa încă din liceu, când a scris la ziarele Informația Prahovei sau Actualitatea Prahoveană. ... vezi toate articolele
Parteneri
Un pacient a primit biscuiți cu viermi la Spitalul Fundeni din București: „O să îmi comand ceva să mănânc”. Ce spune unitatea medicală
Un pacient a primit biscuiți cu viermi la Spitalul Fundeni din București: „O să îmi...
Anunțul momentului pentru românii care vor să-și pună panouri fotovoltaice. Primești bani și pentru acest dispozitiv
Anunțul momentului pentru românii care vor să-și pună panouri fotovoltaice. Primești bani și pentru acest...
Topul liceelor în funcţie de ultima medie de admitere
Topul liceelor în funcţie de ultima medie de admitere
Zodiile care își vor schimba complet viața până la finalul anului. Bani din moșteniri, bogății cum n-au mai văzut și fericire mare pentru 5 nativi
Zodiile care își vor schimba complet viața până la finalul anului. Bani din moșteniri, bogății...
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și Andrei Nae sunt căsătoriți de ani buni
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și Andrei Nae...
Ei sunt românii care pot primii 40.000 de euro de la stat. Fondurile sunt nerambursabile, trebuie sa respecți o singură condiție simplă
Ei sunt românii care pot primii 40.000 de euro de la stat. Fondurile sunt nerambursabile,...
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft. Bănci, posturi TV, companii aeriene cad unele după altele şi au operaţiunile blocate. Cine este responsabil
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft....
Cine este femeia din Râmnicu Vâlcea care a reuşit să transforme un magazin deschis în anii '90 într-un imperiu cu 120 de magazine, fabrici şi afaceri de sute de milioane de lei
Cine este femeia din Râmnicu Vâlcea care a reuşit să transforme un magazin deschis în...
Apare un post de televiziune în România. A primit deja acordul CNA, când se va lansa
Apare un post de televiziune în România. A primit deja acordul CNA, când se va...
Statul află TOTUL despre tine. Apare al doilea CNP. Cine e obligat legal să îl dețină
Statul află TOTUL despre tine. Apare al doilea CNP. Cine e obligat legal să îl...
Averea ascunsă a Regelui Charles. Cât de bogat este monarhul
Averea ascunsă a Regelui Charles. Cât de bogat este monarhul
MApN despre noile atacuri ruseşti lângă graniţa României: două avioane F-16 au fost ridicate de la sol pentru monitorizarea situaţiei
MApN despre noile atacuri ruseşti lângă graniţa României: două avioane F-16 au fost ridicate de...
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea sute de mii de lei investiţi au făcut spectacol pe bursă
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea...
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig puţin”
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig...
Cât câștigă Nicoleta Voica la un eveniment. Tarif de lux pentru artistă
Cât câștigă Nicoleta Voica la un eveniment. Tarif de lux pentru artistă
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Andreea Raicu a făcut furori la plajă, la 47 de ani. Cum a apărut vedeta în vacanța din Italia FOTO
Andreea Raicu a făcut furori la plajă, la 47 de ani. Cum a apărut vedeta...