NEWS

Rata de infectare COVID a ajuns, în Capitală, la 14.2 la mia de locuitori

Rata de infectare COVID a ajuns în Capitală la 14.2 la mia de locuitori
11 oct. 2021 | 13:11

În București, luni, 11 octombrie, incidența COVID a ajuns la 14,2 la mia de locuitori. În acest context, medicii fac un apel disperat către populație să se vaccineze anti-COVID, aceasta fiind singura cale prin care se poate evita o formă gravă a bolii și, deseori, implicit, decesul.

Duminică, potrivit Direcției de Sănătate Publică București, rata de incidenţă a fost de 13,6 la mie, în timp ce cu doar o lună în urmă era  de 1,37 la mia de locuitori..

Rata de infectare în București a ajuns sâmbătă, 9 octombrie, la 12,65 cazuri calculate la mia de locuitori, după ce, vineri, incidența cazurilor de COVID era de 12,24, fiind pentru prima dată de la începutul pandemiei când Capitala depășea pragul de 12 la mie.

Cea mai gravă situație era, duminică, în Sectorul 1, unde incidența era de 15,84 la mia de locuitori.

„La nivel national cât și la nivelul Municipiul București nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2”, au transmis, sâmbătă, reprezentanții GCS.

Nici duminică situația nu a stat mai bine, în toată România, duminică fiind libere doar trei paturi de Terapie Intensivă pentru pacienții internați cu Covid-19, potrivit datelor oficiale.

Rata de infectare este de peste zece ori mai mare decât în urmă cu o lună, iar autorităţile au afirmat, în repetate rânduri, că se evită carantinarea Capitalei.

Comitetul Municipal Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis, deja mai multe restricţii referitoare la purtarea măştii, circulaţia pe timp de noapte, accesul la spectacole si in restaurante, desfăşurarea evenimentelor private, care sunt  în vigoare de duminică.

De asemenea, decizia ce instituie obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice deschise, în localităţile cu incidență COVID de peste 6 la mia de locuitori, a fost publicată, miercuri seară, în Monitorul Oficial.