NEWS

Rata mortalității este de 11 ori mai mare în rândul persoanelor nevaccinate

Rata mortalității este de 11 ori mai mare în rândul persoanelor nevaccinate

Rata mortalității este de 11 ori mai mare în rândul persoanelor nevaccinate, arată un studiu recent al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite.

În plus, conform cercetării, persoanele imunizate cu schemă completă prezintă un risc de 10 ori mai mic de a ajunge la spital și o probabilitate de cinci ori mai mică de a se infecta.

„Persoanele nevaccinate au avut o rată de infecție de 11,1 ori mai mare decât persoanele vaccinate înainte de circulația Delta și de 4.6 ori mai mare după. Aceste cifre reprezintă scăderi ale eficienței brute pentru toate tipurile de vaccin luate împreună, de la 94% la 91% pentru deces, de la 92% la 90% pentru internările în spital și de la 91% la 78% pentru prevenirea infecției”, precizează studiul realizat în America.

Studiul subliniază că în ciuda faptului că varianta Delta, mai contagioasă, a devenit dominantă, vaccinurile continuă să fie foarte eficiente în prevenirea spitalizărilor și a deceselor în urma infectării.

 „Alte două studii citate de CDC arată că scăderea eficienței vaccinurilor este mai marcată la persoanele mai în vârstă, cu mențiunea că aceste persoane au fost prioritizate pentru vaccinare la începutul campaniei, iar efectul observat ar putea fi o combinație între scăderea eficientei în timp, răspunsul mai slab la vârste înaintate și alte variabile neluate în calcul”, subliniază CNCAV.

Principalele beneficii pe care le oferă vaccinarea

Cu toate acestea, nivelul general de protecție împotriva spitalizării pentru COVID a rămas ridicat, la 86%. Vaccinurile au fost 89% (85% până la 92%) eficiente în prevenirea internărilor COVID în rândul adulților cu vârsta sub 75 de ani și 76% (64% până la 84%) eficiente în cazul persoanelor peste 75 de ani.

CNCAV subliniază, în final, că vaccinarea este singura soluție pentru a învinge pandemia și amintește principalele beneficii pe care le oferă vaccinarea:

  • vaccinurile reduc semnificativ riscul de infecție;
  • vaccinurile reduc considerabil riscul de boală severă și limitează răspândirea virusului;
  • vaccinurile reduc considerabil riscul de spitalizare;
  • vaccinurile reduc considerabil riscul de deces;
  • vaccinurile împreună cu măsurile de protecție non-farmaceutice sunt principalele căi de a limita efectele pandemiei.
[email protected] Bogdan Coroamă este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Univerității Hyperion. Și-a început cariera în presă în anul ... vezi toate articolele