NEWS

Recomandări ANPC pentru 1 mai: atenție la berea și micii cumpărați

Recomandări ANPC pentru 1 mai atenție la berea și micii cumpărați
Sursă foto: balkazaar

Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor Paul Anghel transmite recomandări pentru 1 mai în condițiile în care oamenii își fac deja planuri pentru ziua liberă sărbătorită cu mici și bere. ANPC sfătuiește românii să fie atenți la carnea tocată cumpărată, locurile de unde se cumpără și aspectul produselor.

Recomandări ANPC pentru 1 mai

Directorul ANPC transmite că românii ar trebui să evite să cumpere carne tocată din locuri neautorizate și bere, fără să verifice dacă ambalajul este în stare bună, dacă lichidul este limpede și este în termen.

„La achiziționarea produselor alimentare:

  • Verificați cu atenție aspectul cărnii tocate.
  • Nu cumpărați produse neetichetate!
  • Eticheta trebuie să conțină informații despre ingredientele alergene și termenul de valabilitate.
  • Refuzați produsele cu etichete lipsă, modificate sau expirate.
  • Evitați achiziția de carne tocată din locuri neautorizate – riscați să cumpărați produse nesigure!
  • La bere, verificați integritatea ambalajului, limpiditatea și data durabilității minimale”, scrie Paul Anghel, pe Facebook.

Atenție la berea și micii cumpărați

Directorul ANPC recomandă românilor care petrec ziua de 1 Mai în zone de agrement următoarele:

  • „Asigurați-vă că produsele sunt expuse în vitrine frigorifice funcționale.
  • Ambalajele trebuie să fie intacte, iar etichetele să conțină toate informațiile necesare.
  • Vânzătorii trebuie să fie echipați corespunzător și să respecte regulile de igienă.
  • Verificați concordanța între prețurile afișate și cele de pe bonul de casă.
  • Solicitați și păstrați bonul fiscal – este singura dovadă în cazul unei reclamații justificate!”.

În anii trecuți, ANPC a constatat nereguli grave, printre care: „utilizarea produselor expirate sau fără etichetă, comercializarea alimentelor cu urme de mucegai, folosirea de ulei ars și ustensile neigienizate, nerespectarea temperaturilor de depozitare și a condițiilor igienico-sanitare,  lipsa informării privind alergenii sau proveniența produselor (proaspete vs. decongelate)”, mai spune Anghel.

 

Elena Șerban nu s-ar vedea făcând altceva decât presă. După ce a studiat Mass Media și Publicitate la SNSPA, a mers direct către televiziune în 2003. A fost, pe rând, reporter, redactor, productor ... vezi toate articolele