Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor Paul Anghel transmite recomandări pentru 1 mai în condițiile în care oamenii își fac deja planuri pentru ziua liberă sărbătorită cu mici și bere. ANPC sfătuiește românii să fie atenți la carnea tocată cumpărată, locurile de unde se cumpără și aspectul produselor.
Directorul ANPC transmite că românii ar trebui să evite să cumpere carne tocată din locuri neautorizate și bere, fără să verifice dacă ambalajul este în stare bună, dacă lichidul este limpede și este în termen.
„La achiziționarea produselor alimentare:
Directorul ANPC recomandă românilor care petrec ziua de 1 Mai în zone de agrement următoarele:
În anii trecuți, ANPC a constatat nereguli grave, printre care: „utilizarea produselor expirate sau fără etichetă, comercializarea alimentelor cu urme de mucegai, folosirea de ulei ars și ustensile neigienizate, nerespectarea temperaturilor de depozitare și a condițiilor igienico-sanitare, lipsa informării privind alergenii sau proveniența produselor (proaspete vs. decongelate)”, mai spune Anghel.