NEWS

Reguli pentru pelerinajul de la Sfânta Parascheva 2021

Reguli pentru pelerinajul de la Sfânta Parascheva 2021
07 oct. 2021 | 11:44

Pelerinajul de la Sfânta Parascheva 2021 vine cu un set de reguli, însă sărutul raclei va fi permis.

Cel mai mare pelerinaj religios România începe curând la Iași. Preoții și autoritățile locale anunță măsuri ferme, care trebuie respectate de pelerini.

De exemplu, accesul în curtea Mitropoliei este permis oricui, cu o singură excepție. Cei din localitățile aflate în scenariul roșu nu au voie să intre în oraș, și nici să ajungă la Catedrală.

Masca de protecție va fi obligatorie, iar forțele de ordine vor face filtre și îi vor legitima, pe credincioși.

Moaştele Sfintei Parascheva vor fi scoase din Catedrală, vineri dimineaţa. Pelerinii pot atinge racla, dar nu au voie să treacă peste ea obiecte personale de mari dimensiuni.

 „Accesul pelerinilor în catedrală este restricţionat pe un culoar unic, de o singură persoană, la distanţă una de cealaltă, în catedrală nu se poate staţiona. Pelerinii vor trebui să poarte masca. De-a lungul rândului vor fi dozatoare automate de dezinfectat, racla este, din când în când, curăţată”, anunță Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Pelerinajul de la Sfânta Parascheva 2021. Slujbele se țin afară

Slujbele se vor ţine afară, în aer liber, inclusiv cea din ziua hramului, pe 14 octombrie.

Autocarele venite din localităţi aflate în carantină nu au voie să intre în oraş, restricţia intrân în vigoare de vineri, 8 octombrie, şi este valabilă până în ultima zi de pelerinaj, pe 15 octombrie.

Slujba de pe 14 octombrie va fi oficiată de ÎPS Teofan, Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei.

[email protected] Bogdan Coroamă este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Univerității Hyperion. Și-a început cariera în presă în anul ... vezi toate articolele