NEWS

Reţea de traficanţi de cannabis, destructurată. Aceeași substanță ar fi fost găsită în cazul lui Dorian Popa

Reţea de traficanţi de cannabis destructurată. Aceeași substanță ar fi fost găsită în cazul lui Dorian Popa

În ziua în care Dorian Popa a fost prins drogat la volan, poliţiştii şi procurorii au destructurat o reţea de traficanţi de cannabis, formată din zece cetăţeni români.

Parte dintre suspecţi au fost prinşi în flagrant, pe un câmp din Dâmboviţa, după ce ar fi vândut 20 de kilograme de cannabis.

În cazul vlogger-ului se pare că a fost vorba tot de canabis, însă informare oficială va veni din partea autorităților în momentul în care vor fi eliberate rezultatele analizelor.

Reţea de traficanţi de cannabis, destructurată în Dâmbovița

”La data de 27.10.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea a 10 inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi de mare risc, în formă continuată”, a transmis, sâmbătă, DIICOT, într-un comunicat de presă preluat de news.ro.

Sursa citată a precizat că, în cursul lunii octombrie, o reţea de traficanţi de droguri formată din 10 cetăţeni români, a deţinut, depozitat şi transportat în vederea vânzării, pe raza judeţului Dâmboviţa, cantităţi de droguri de risc şi de mare risc, prin intermediul unui inculpat fiind negociată vânzarea unei cantităţi de 20 de kilograme de cannabis, pentru suma de 80.000 de euro (4.000 de euro/ kilogram), respectiv a unei cantităţi de cocaină.

”Astfel, la data de 26.10.2023, cinci dintre inculpaţi au fost prinşi în flagrant, într-o zonă extravilană a unui sat din judeţul Dâmboviţa, imediat după ce, unul dintre aceştia, conform înţelegerii prealabile cu ceilalţi membrii din reţeaua de traficanţi, a comercializat cantitatea de aproximativ 20 kilograme cannabis”, a mai transmis DIICOT.

Potrivit procurorilor, la scurt timp, în proximitatea zonei în care au intervenit organele de urmărire penală, au fost depistaţi, tot în flagrant, alţi trei inculpaţi, dintre care doi minori, transportând cantitatea de 5,95 kilograme cannabis, destinată şi aceasta comercializării.

”Ulterior, au fost puse în aplicare 12 mandate de percheziţie domiciliară pe raza judeţului Dâmboviţa, inclusiv la o fermă şi la sediul unei societăţi comerciale, fiind identificate şi ridicate alte 7 kilograme cannabis, telefoane mobile, cântare electronice de mare precizie, grindere, precum şi alte mijloace de probă”, au mai precizat procurorii.

În cursul zilei de sâmbătă a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 de zile.

Ileana Voicu Ghinea este absolventă a Facultății de Jurnalism, din cadrul Univerității Media. A debutat în presă în anul 2004, în echipa Revistei Apropo, a lucrat și pentru Revista Pro TV Magazin, ... vezi toate articolele