Această rețetă de borș de miel trebuie neapărat să o încercați. Se face foarte simplu, este foarte gustoasă, se adaugă ingrediente proaspete, iar preparatul este nelipsit de pe masa de Paște.
Pe lângă alte preparate specifice acestei mari sărbători trebuie neapărat să aveți și borș de miel. Reprezintă o mâncare delicioasă, care se face foarte simplu, respectând doar câțiva pași esențiali. În general, se face din cap de miel și coaste sau câteva oase de miel. Bineînțeles, pentru și mai mult gust, puteți adăuga și câteva mațe. Mai jos aveți toate sfaturile pe care să le urmați pentru ca rezultatul să fie pe măsura așteptărilor dumneavoastră, dar și celor din jur! Spor la treabă!
Ingrediente
Pentru început trebuie să spălați foarte bine carnea, iar apoi puneți la fiert cu puțină sare. Când dă în clocot, puteți să adunați spuma, spălați carnea, eventual și oala. Apoi, puneți iar la fiert carnea. În acest mod, borșul va fi mult mai limpede și mai gustos. Lăsați să fiarbă la foc mic până când este pe jumătate fiert. Carnea de miel este de obicei fragedă și se face repede.
Între timp vă puteți ocupa de legume. Le curățați, le spălați și le tocați în cubulețele sau rondele rădăcinoasele, după bunul plac. Se adăugă în oală și se lasă, de asemenea, să fiarbă la foc mic. Puneți și sare după gust. Dacă alegeți să puneți cartofi, atunci îi tăiați în cubulețe și îi adăugați tot acum, alături de celelalte legume. Puneți și bulionul sau sucul de roșii. Dacă vreți să puneți orez, atunci puneți după ce legumele sunt fierte.
După câteva minute, potriviți de sare și adăugați borșul în funcție de cât de acru vreți să fie preparatul. Mai lăsați aproximativ 5 minute, iar borșul este gata. Pentru un plus de gust, savoare și culoare tocați mărunt leuștean. Va da un gust foarte bun, dar și aspect.
În cazul în care doriți să mai puneți și alte legume, sigur că o puteți face. Spre exemplu, mai puteți adăuga ștevie, lobodă și/sau leurdă. Puteți să puneți și mațe de miel, organe pentru persoanele cărora le plac. Este ideal să faceți ciorba din carne cu oase pentru mai mult gust. Însă, desigur, fiecare face cum știe că îi place. Poftă bună!