LIFESTYLE

Rețetă ciorbă de legume simplă și rapidă

Rețetă ciorbă de legume simplă și rapidă

Pentru că tot se aproprie Postul Paștelui, m-am gândit să vă împărtășesc o rețetă de ciorbă de legume. Este foarte simplă și rapidă.

Pe cât e de simplă, pe atât e de gustoasă. Sunt convinsă că nu o să regretați dacă veți încerca. Oricând e binevenită o ciorbă caldă, mai ales în sezonul rece.

Rețetă ciorbă de legume

Ingrediente

  • 1 ceapă
  • 2 morcovi (dacă sunt mari, puneți doar unul)
  • 1 sfert de țelină
  • 2 cartofi
  • 1 ardei gras
  • 2 dovlecei mici
  • 5-6 linguri de bulion
  • 5-6 linguri ulei
  • 1 legătură de leuștean
  • sare
  • o linguriță de sare de lămâie sau 400 de ml de borș pentru acrit
  • o mână de fasole verde (poate fi și la borcan)
  • o mână de paste
  • 6 roșii cherry

Mod de preparare

Curățați legumele și spălați-le bine într-un jet de apă rece. Tăiați cât mai mărunt morcovii și țelina. Puneți pe foc o oală cu apă rece și adăugați rădăcinoasele tăiate.

În acest timp, tăiați ceapa mărunt și pune-ți-o la călit până își schimbă un pic culoarea. Adăugați bulionul și mai lăsați maxim 2 minute.

Ce ați obținut, adăugați în ciorbă, dar și cartofii, tăiați în cubulețe. Lăsați să fiarbă circa 10-15 minute. După ce timpul a trecut, puneți și ce a mai rămas: dovleceii, ardeiul, fasolea verde, roșiile cherry și mai lăsați 15-20 de minute.

Potriviți de sare și de acreală. În ultimele 5 minute, puneți și pastele. La final, după ce ați oprit focul, tăiați verdeața și dați-i o ultimă aromă.

Puteți servi cu ardei iute! Poftă bună!

 

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele