Pentru că tot se aproprie Postul Paștelui, m-am gândit să vă împărtășesc o rețetă de ciorbă de legume. Este foarte simplă și rapidă.
Pe cât e de simplă, pe atât e de gustoasă. Sunt convinsă că nu o să regretați dacă veți încerca. Oricând e binevenită o ciorbă caldă, mai ales în sezonul rece.
Ingrediente
Curățați legumele și spălați-le bine într-un jet de apă rece. Tăiați cât mai mărunt morcovii și țelina. Puneți pe foc o oală cu apă rece și adăugați rădăcinoasele tăiate.
În acest timp, tăiați ceapa mărunt și pune-ți-o la călit până își schimbă un pic culoarea. Adăugați bulionul și mai lăsați maxim 2 minute.
Ce ați obținut, adăugați în ciorbă, dar și cartofii, tăiați în cubulețe. Lăsați să fiarbă circa 10-15 minute. După ce timpul a trecut, puneți și ce a mai rămas: dovleceii, ardeiul, fasolea verde, roșiile cherry și mai lăsați 15-20 de minute.
Potriviți de sare și de acreală. În ultimele 5 minute, puneți și pastele. La final, după ce ați oprit focul, tăiați verdeața și dați-i o ultimă aromă.
Puteți servi cu ardei iute! Poftă bună!