LIFESTYLE

Rețetă ciorbă de ștevie și lobodă. Perfectă pentru perioada în care ne aflăm

Rețetă ciorbă de ștevie și lobodă. Perfectă pentru perioada în care ne aflăm
www.retetefeldefel.ro

Această rețetă de ciorbă de ștevie și lobodă este absolut delicioasă. Pe lângă asta, se face foarte rapid și ușor. Deci nu veți pierde prea mult în bucătărie. 

Ciorba de legume cu ștevie și lobodă este perfectă pentru perioada în care ne aflăm acum. Vorbim despre Postul Paștelui, dar și să nu uităm de faptul că acum avem parte de verdeață proaspătă, bună și sănătoasă. Timpul de preparare nu este îndelungat, ci mai exact de aproximativ o oră.

O veste foarte bună pentru gospodinele noastre, care nu vor să piardă extrem de mult timp în bucătărie. Vă veți putea bucura de o masă copioasă, cu o explozie de vitamine. Cu siguranță fiecare dintre noi a mâncat măcar o dată în viață acest preparat. Pentru mulți e gustul copilăriei negreșit. Mai jos aveți toți pașii pe care să îi urmați pentru a ieși conform așteptărilor tale, dar și a celor din jur. Spor la treabă!

Rețetă ciorbă de ștevie și lobodă

Ingrediente

  • un morcov
  • un păstârnac
  • o rădăcină de pătrunjel
  • o jumătate de țelină
  • trei cartofi medii
  • o ceapă mai mare
  • patru linguri de ulei
  • două-trei linguri de bulion
  • un dovlecel mai mare sau doi mai mici
  • un ardei kapia sau unul gras
  • patru legături de ștevie
  • șase legături de lobodă
  • sare după gust
  • zeama de la o lămâie
  • 600 grame de fasole verde (puteți folosi și din cea de la borcan)
  • o rădăcină de leuștean

Mod de preparare

Pentru început trebuie să curățați și să spălați legumele. Morcovii, păstârnacul și rădăcina de pătrunjel le puteți tăia rondele. Mult mai rapid și se vor vedea frumos în ciorba dumneavoastră. Puteți apă într-o oală la fiert. După ce ați tocat aceste legumele, le adăugați acolo. Între timp, tocați ceapa mai mărunt. Într-o tigaie, adăugați uleiul, iar când s-a încins, puneți ceapa. Amestecați și lăsați trei minute. Apoi, turnați bulionul.

Amestecați și mai lăsați cam două-trei minute. Ulterior, puneți totul în ciorbă. Puteți curăța și tăia cartofii în cubulețe potrivite. Adăugați în ciorbă. Când sunt pe jumătate fierți, puneți și dovleceii, care, la fel, tăiați cubulețe potrivite. Lăsați să fiarbă totul și nu uitați să puneți sare. În ultimele zece minute, tocați ardeiul și puneți-l și pe el, alături de fasolea verde, dar și zeama de lămâie. Acum e momentul să o potriviți de sare.

În tot ce acest timp, spălați în mai multe ape verdeața. Tocați-o nu foarte mărunt. Când ați oprit focul, puneți ștevia și loboda. Pentru un plus de savoare și culoare, tocați mărunt și legătura de leuștean verde. Veți observa că verdeața își va pierde din volum foarte mult. Dacă doriți mai multă, fără probleme puteți adăuga. Mie personal îmi place să simt gustul mai multor legume. Dacă nu vă place ceva din lista de ingrediente, puteți omite. Poftă bună!

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele