În fiecare toamnă, bunica mea pregătea o rețetă de supă de dovleac cu ghimbir, care te scăpa de orice răceală. Textura cremoasă, gustul greu de confundat și beneficiile ingredientelor folosite ofereau tot ce era nevoie pentru o zi rece de toamnă. Iată cum să o prepari!
Ingrediente
700 g dovleac plăcintar
1 ceapă mare
2 căței de usturoi
1 bucată de ghimbir proaspăt, ras
1 morcov
1 cartof mediu
2 linguri ulei de măsline
1 litru supă clară de legume
100 ml lapte de cocos sau smântână pentru gătit
Sare, piper
Semințe de dovleac, pătrunjel sau crutoane pentru servire
Mod de preparare
Pentru această rețetă de supă vom începe prin călirea legumelor. După ce le-ai tocat mărunt, pune-le într-o oală mare, cu puțin ulei, și lasă-le 2-3 minute pe foc, până se înmoaie și își eliberează aromele. Apoi, adaugă usturoiul și ghimbirul ras și mai lasă la foc mic câteva minute.
Între timp, taie dovleacul, morcovul și cartoful în cuburi și adaugă-le în oală. Amestecă bine pentru ca aromele să se interpătrundă.
După alte câteva minute, toarnă supa de legume, asezonează cu sare și piper și lasă totul la fiert pentru aproximativ jumătate de oră, până când legumele devin foarte moi.
Este timpul pentru magie! Transferă legumele într-un blender, alături de câteva polonice din zeamă, și transformă totul într-o cremă catifelată. Dacă dorești o consistență mai bogată, adaugă lapte de cocos sau smântâna pentru gătit.
Această supă poate fi servită cu pătrunjel proaspăt, crutoane sau semințe de dovleac, după preferințe.