LIFESTYLE

Rețetă de supă de dovleac cu ghimbir. Perfectă pentru zilele reci de toamnă

Rețetă de supă de dovleac cu ghimbir. Perfectă pentru zilele reci de toamnă
foto: pixabay

În fiecare toamnă, bunica mea pregătea o rețetă de supă de dovleac cu ghimbir, care te scăpa de orice răceală. Textura cremoasă, gustul greu de confundat și beneficiile ingredientelor folosite ofereau tot ce era nevoie pentru o zi rece de toamnă. Iată cum să o prepari!

Rețetă de supă de dovleac cu ghimbir

Ingrediente

700 g dovleac plăcintar

1 ceapă mare

2 căței de usturoi

1 bucată de ghimbir proaspăt, ras

1 morcov

1 cartof mediu

2 linguri ulei de măsline

1 litru supă clară de legume

100 ml lapte de cocos sau smântână pentru gătit

Sare, piper

Semințe de dovleac, pătrunjel sau crutoane pentru servire

Mod de preparare

Pentru această rețetă de supă  vom începe prin călirea legumelor. După ce le-ai tocat mărunt, pune-le într-o oală mare, cu puțin ulei, și lasă-le 2-3 minute pe foc, până se înmoaie și își eliberează aromele. Apoi, adaugă usturoiul și ghimbirul ras și mai lasă la foc mic câteva minute.

Între timp, taie dovleacul, morcovul și cartoful în cuburi și adaugă-le în oală. Amestecă bine pentru ca aromele să se interpătrundă.

După alte câteva minute, toarnă supa de legume, asezonează cu sare și piper și lasă totul la fiert pentru aproximativ jumătate de oră, până când legumele devin foarte moi.

Este timpul pentru magie! Transferă legumele într-un blender, alături de câteva polonice din zeamă, și transformă totul într-o cremă catifelată. Dacă dorești o consistență mai bogată, adaugă lapte de cocos sau smântâna pentru gătit.

Această supă poate fi servită cu pătrunjel proaspăt, crutoane sau semințe de dovleac, după preferințe.

Inna Petrescu este absolventa a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, iar de șase ani activează în domeniul mass-media, fiind pasionată de LifeStyle feminin, astrologie și călătorii. ... vezi toate articolele