LIFESTYLE

Rețetă pâine cu ceapă. Una dintre deliciile de pe masă

Rețetă pâine cu ceapă. Una dintre deliciile de pe masă
www.teoskitchen.ro

Această rețetă de pâine cu ceapă este absolut gustoasă și foarte simplu de făcut. Va fi, cu siguranță, una dintre deliciile de pe masă care va încânta papilele gustative.

Știm foarte bine că orice preparat pe care l-am mânca merge cu pâine, indiferent de care ar fi aceasta. Vorbim mai exact despre pâine cu semințe, pâine cu măsline, pâine cu cartofi, cu maia sau chiar cu ceapă. Putem combina acest aluat cu orice vă place, fără dar și poate. Puteți să implicați și copiii în această activitate, pentru că sigur se vor bucura nespus. Cei mici abia așteaptă să se „joace” puțin în aluat.

Nu este deloc greu să faci pâine, dar necesită multă implicare și dragoste. Așadar, vă sugerez să faceți acasă pentru că este mult mai delicioasă, dar și mai sănătoasă decât ce găsim prin comerț. Mirosul de pâine caldă nu se compară cu nimic altceva. Aștept un feedback pozitiv, bineînțeles, să îmi spuneți cum v-a ieșit această minunăție. Mai jos aveți explicat pas cu pas tot ceea ce trebuie să faceți pentru a ieși pe gustul dumneavoastră, dar și a celor din jur! Spor la treabă!

Rețetă pâine cu ceapă

Ingrediente

  • 800-900 de grame de făină
  • 600  ml de apă călduță
  • 1 cubuleț de drojdie
  • o lingură de sare
  • 7  linguri de ulei de măsline
  • trei cepe potrivite
  • 1 linguriță de zahăr
  • un gălbenuș de ou (opțional, pentru a unge pâinea)

Mod de preparare

Pentru început trebuie să curățați și să spălați ceapa foarte bine. Apoi, o veți toca mărunt, la ca mâncare. Dacă doriți julien nu este greșit, oricum. Într-o tigaie puneți două-trei linguri de ulei de măsline și apoi ceapa. Trebuie să o căliți până când devine translucidă. Lăsați să se răcească. În cazul în care o veți pune în aluat fierbinte, există riscul să nu crească, pentru că drojdia nu se mai activează.

Într-un bol se pune apa călduță, iar peste ea drojdia. Amestecăm foarte bine până când aceasta se dizolvă. Ulterior, punem și zahărul și repetăm procedura. Apoi, punem uleiul de măsline, sarea și ușor, ușor și făina, nu toată odată. Înainte de a fi nevoie să frământăm.

Când aluatul nu se mai lipește de mâini înseamnă că e gata. Lăsăm la crescut aproximativ 40-45 de minute. După tot acest timp, îl frământăm pentru a doua oară, îi dăm forma dorită și așezăm în tavă. Poate fi rotundă, chifle, în formă de cozonac, oricum vă place.

Mai lăsați să crească circa 20 de minute, după care puteți băga la cuptor aproximativ o oră. Atenție! Cuptorul să fie pornit cu 10-15 minute înainte de a băga pâinea. Puteți s-o și ungeți cu apă sau cu ou. Poftă bună!

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele