Storceagul de pește , rețeta pescărească, este de fapt o combinație între supă și ciorbă, care se face din specii de sturioni. Cel mai delicios storceag se găsește în inima Deltei.
V-am pregătit o rețetă delicioasă de storceag de pește pe care sper că o veți încerca. Aștept, bineînțeles și un feedback după ce o veți încerca. E o rețetă culeasă de la localnicii de frumoasa Deltă a noastră.
Ingrediente
Se pun 3 litri de apă cu sare la fiert. Se taie în bucăți cât mai mari morcovii, cartoful, ceapa, țelină, pătrunjel, și se lasă să fiarbă circa 30 de minute. După acest timp, se adaugă peștele tăiat în cubulețe mai mari.
Se mai lasă la fiert aproximativ 25 de minute. Când s-au fiert, strecurăm zeama, lăsând doar peștele în aceasta.
Se bat ouăle cu smântâna, iar după 10 minute se drege ciorba. Se mai lasă să se dea într-un clocot. Se servește cu oțet, smântână, usturoi, pătrunjel și ardei iute. Un adevărat curcubeu pe cerul gurii. Sunt ferm convinsă cu nu veți regreta dacă veți încerca această rețetă! Poftă bună!