LIFESTYLE

Rețeta pescărească a STORCEAGULUI de pește, din inima Deltei

Rețeta pescărească a STORCEAGULUI de pește din inima Deltei

Storceagul de pește , rețeta pescărească, este de fapt o combinație între supă și ciorbă, care se face din specii de sturioni. Cel mai delicios storceag se găsește în inima Deltei.

V-am pregătit o rețetă delicioasă de storceag de pește pe care sper că o veți încerca. Aștept, bineînțeles și un feedback după ce o veți încerca. E o rețetă culeasă de la localnicii de frumoasa Deltă a noastră.

Rețeta storceagului de pește

Ingrediente

  • 1 cartof
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • jumătate de țelină
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 300 de grame de smântână
  • 3 ouă
  • sare
  • piper
  • 2 kg carne de sturion (morun, nisetru, păstrugă, cegă). Puteți folosi și somn
  • 1 legătură de pătrunjel

Mod de preparare

Se pun 3 litri de apă cu sare la fiert. Se taie în bucăți cât mai mari morcovii, cartoful,  ceapa, țelină, pătrunjel, și se lasă să fiarbă circa 30 de minute. După acest timp, se adaugă peștele tăiat în cubulețe mai mari.

Se mai lasă la fiert aproximativ 25 de minute. Când s-au fiert, strecurăm zeama, lăsând doar peștele în aceasta.

Se bat ouăle cu smântâna, iar după 10 minute se drege ciorba. Se mai lasă să se dea într-un clocot. Se servește cu oțet, smântână, usturoi, pătrunjel și ardei iute. Un adevărat curcubeu pe cerul gurii. Sunt ferm convinsă cu nu veți regreta dacă veți încerca această rețetă! Poftă bună!

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele