Această rețetă plăcintă cu brânză și iaurt încântă papilele gustative. Mai mult decât atât, se face foarte simplu și este ideală în orice moment al zilei.
Ar fi ideal să faceți foile în casă, deoarece gustul va fi unul inconfundabil. Nu necesită mult timp, le faceți numaidecât. De asemenea, sunt mult mai sănătoase față de cele de cumpărat. Mai jos aveți explicat pas cu pas tot ceea ce trebuie să faceți pentru a ieși pe placul dumneavoastră, dar și a celor din jur! Spor la treabă!
Ingrediente pentru aluat
Ingrediente pentru umplutură
Pentru început trebuie să vă ocupați de aluat. Pentru acest lucru trebuie să cerneți făina de cel puțin două ori. Puneți într-un bol, iar în mijloc faceți o gaură. Adăugați oțetul, apă călduță, sarea, oul, uleiul și puneți apă treptat. Începeți să frământați foarte bine. Posibil să nu fie nevoie de 200 ml de apă, dar asta vedeți în timp ce frământați, pentru că diferă în funcție de făina pe care o folosiți.
Acoperiți bolul cu folie alimentară și un prosop curat. Între timp vă ocupați de umplutură. Sfărâmați brânza și puneți cele patru ouă. Amestecați foarte bine și lăsați deoparte. Într-un alt bol puneți cele șapte ouă și iaurtul. Amestecați foarte bine, punând și puțină sare.
După ce s-a odihnit aluatul cel puțin 20 de minute îl împărțiți în 4 sau 6 bucăți egale. Întindeți fiecare foarte bine, cât mai subțire. Ungeți fiecare foaie cu ulei și puneți umplutură, dar doar pe jumătate din foaie. Îndoiți peste umplutură foaia rămasă goală și strângeți foaia. Va ieși mai creață.
Tăiați în cât de mici sau mari doriți să fie bucățile de plăcintă și așezați în tavă. Continuați în acest fel până terminați aluatul și umplutura. Puneți amestecul de ouă și iaurt peste plăcintă, să fie uniform. Transferați la cuptorul preîncălzit la 200-220 grade Celsius pentru circa 40-45 de minute. Diferă în funcție de cuptorul pe care îl aveți. De aceea, este bine să verificați plăcinta. Se poate servi atât caldă, cât și rece, alătură de lapte, dulceață, gem etc. Sigur nu o să vă pară rău dacă încercați această rețetă delicioasă de altfel. Se face rapid, fără să pierdeți foarte mult timp în bucătărie. Este moale, fragedă, plină de savoare, culoare și mult gust plăcut.