Această rețetă de tocăniță de cartofi cu carne de porc reprezintă curcubeu pe cerul gurii. Se poate servi alături de usturoi, ardei iute sau chiar murături, fiind și sezonul lor.
Tocănița de cartofi o puteți face cu orice fel de carne, precum: carne de pui, fie cu os, fie fără, carne de porc, de asemenea, și de vită. Puteți să alegeți varianta de post, fără niciun fel de carne. Depinde de preferințele fiecărei persoane. Mai jos aveți pregătit pas cu pas tot ceea ce trebuie să faceți pentru a ieși conform așteptărilor dumneavoastră, dar și a celor din jur! Spor la gătit!
Ingrediente
Pentru început trebuie să spălați și să tăiați carnea în cubulețe potrivite, nici foarte mari, nici foarte mici. Ideal ar fi să aveți carne de porc cu puțină grăsime. Într-o oală puneți uleiul la încins, iar apoi adăugați cubulețele de carne. Trebuie să o faceți până când este pe jumătate făcută, întrucât veți vedea că legumele se fac rapid.
Puneți din când în când puțină apă pentru a se înăbuși. Mai amestecați. Între timp ar fi bine să vă ocupați de legume. Curățați cepele, morcovul și cartofii. Ceapa o veți toca mărunt, morcovii în rondele, iar cartofii în cubulețe potrivite. Când bucățile de carne încep să se facă, puneți ceapa peste și amestecați foarte bine. Nu uitați să puneți și un pic de sare pentru ca ceapa să se înmoaie și să își lase apa.
După două-trei minute, puneți și morcovul. Amestecați din nou și lăsați trei minute. Ulterior, adăugați și cubulețele de cartofi. Puneți și cele două lingurițe de boia și amestecați. Pentru a nu se prinde, turnați un pic de apă. Lăsați cam cinci minute, amestecând în acest timp.
Puneți apă cât să acopere cartofii, iar tot acum puteți pune foaia de dafin și bulionul. Amestecați foarte bine și lăsați să fiarbă. Bineînțeles, între timp trebuie să mai amestecați până când se vor face cartofii. Acum tăiați usturoiul și ardeiul. Îl veți pune în mâncare în ultimele 10 minute înainte de a opri focul. Potriviți de sare și de piper. Pentru un plus de savoare și culoare, tocați mărunt mărar și pătrunjel. După ce opriți focul, lăsați cinci-zece minute și adăugați verdeața. Poftă bună!