LIFESTYLE

Rețete cu dovleac. Deserturi și gustări de sezon pe care le vei adora

Rețete cu dovleac. Deserturi și gustări de sezon pe care le vei adora
foto: pixabay

Dacă a venit toamna, atunci este timpul pentru rețete cu dovleac! Acestea sunt gustoase, hrănitoare, pline de nutrienți și îți încălzesc organismul și sufletul în sezonul rece. Iată ce rețete inedite am pregătit!

De ce trebuie neapărat să incluzi aceste rețete cu dovleac în alimentația ta de toamnă

Dovleacul este unul dintre cele mai versatile legume de toamnă. Acesta poate fi folosit atât în supe și sosuri, cât și în aluaturi, umpluturi, creme, brioșe sau tarte. Mai mult decât atât, poate fi gătit copt, aburit sau la tigaie, păstrându-și gustul și aroma indiferent de modul de preparare.

Mai mult decât atât, conține o mulțime de vitamine și nutrienți benefici pentru organism!

Rețete cu dovleac

Iată câteva idei de gustări simple, care pot fi servite la micul dejun, brunch sau ca snack!

Brioșe cu dovleac și iaurt

Ingrediente

250 g piure de dovleac copt
2 ouă medii
100 g iaurt natur
80 ml ulei vegetal
120 g zahăr brun
200 g făină albă
1 plic praf de copt
1 linguriță scorțișoară
un praf de sare

Mod de preparare

Pentru această rețetă, începe cu pregătirea piureului. Taie dovleacul în bucăți, coace-l la 180°C pentru 40-50 de minute, apoi pasează-l fin. Separat, amestecă într-un bol ingredientele umede: bate ouăle, adaugă uleiul, zahărul, iaurtul și piureul de dovleac.

Într-un alt bol, combină ingredientele uscate: făina, praful de copt, sarea și condimentele. Ulterior, combină cele două compoziții și amestecă ușor până când devine o pastă omogenă.

Toarnă aluatul în forme de brioșe și coace-le la cuptorul preîncălzit timp de 25 de minute.

Dovleac copt cu brânză de capră și rozmarin

Ingrediente

1 dovleac plăcintar mic

2–3 linguri ulei de măsline

1 linguriță miere

1–2 crenguțe rozmarin proaspăt

100 g brânză de capră

sare, piper după gust

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 200°C. Curăță dovleacul, îndepărtează semințele și taie-l în cuburi sau felii subțiri. Așază-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, stropește-l cu ulei de măsline, adaugă sare, piper și rozmarin. Coace-l 25–30 de minute, până devine moale și ușor caramelizat pe margini.

La final, scoate tava, presară brânza de capră fărâmițată și toarnă un fir subțire de miere. Servește cald, ca gustare sau garnitură lângă carne la grătar ori salate verzi.

Inna Petrescu este absolventa a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, iar de șase ani activează în domeniul mass-media, fiind pasionată de LifeStyle feminin, astrologie și călătorii. ... vezi toate articolele