WORLD

Reuters: Vladimir Putin vrea încetarea focului în Ucraina pe actualele linii ale frontului! Anunțul liderului de la Kremlin privind războiul

Reuters Vladimir Putin vrea încetarea focului în Ucraina pe actualele linii ale frontului Anunțul liderului de la Kremlin privind războiul
Sursa foto: Atlanticcouncil.org

Agenția de presă Reuters transmite că Vladimir Putin, președintele Rusiei, vrea încetarea focului în Ucraina pe actualele linii de front. Astfel, surse rusești indică faptul că liderul de la Kremlin este pregătit să pună capăt conflictului de pe front.

Totuși, el va lua cât mai mult teren pentru a face presiuni asupra Kievului să discute. De asemenea, Reuters mai scrie că Putin nu dorește o nouă mobilizare națională și nu are planuri pe teritoriul NATO, mai ales că Rusia este îngrijorată de o escaladare nucleară.

Reuters: Vladimir Putin vrea încetarea focului în Ucraina pe actualele linii ale frontului!

Președintele rus Vladimir Putin este pregătit să oprească războiul din Ucraina cu o încetare a focului negociată care să recunoască liniile actuale ale câmpului de luptă, au declarat patru surse rusești pentru Reuters, precizând că este pregătit să lupte în continuare dacă Kievul și Occidentul nu răspund.

Câte arme nucleare are Kremlinul și pericolul unui nou război mondial
sursa foto: Revista 22

Trei dintre surse, familiarizate cu discuțiile din anturajul lui Putin, au declarat că veteranul lider rus și-a exprimat frustrarea față de un grup restrâns de consilieri cu privire la ceea ce el consideră a fi încercările susținute de Occident de a bloca negocierile și față de decizia președintelui ucrainean Volodymyr Zelenskiy de a exclude discuțiile.

„Putin poate lupta atât timp cât este nevoie, dar Putin este, de asemenea, pregătit pentru o încetare a focului – pentru a îngheța războiul”, a declarat un alt membru al celor patru, o sursă rusă de rang înalt care a lucrat cu Putin și are cunoștință de conversațiile la nivel înalt de la Kremlin.

Acesta, la fel ca și ceilalți citați în acest articol, a vorbit sub rezerva anonimatului, având în vedere caracterul sensibil al subiectului.

Pentru acest reportaj, Reuters a vorbit cu un total de cinci persoane care lucrează sau au lucrat cu Putin la nivel înalt în lumea politică și a afacerilor. Cea de-a cincea sursă nu a comentat înghețarea războiului pe fronturile actuale.

Anunțul liderului de la Kremlin privind războiul

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a declarat, ca răspuns la o solicitare de comentarii, că șeful Kremlinului a precizat în repetate rânduri că Rusia este deschisă la dialog pentru a-și atinge obiectivele, afirmând că țara nu dorește „război etern”.

Ministerele ucrainene de externe și de apărare nu au răspuns la întrebări.

Ucraina Rusia
sursă: digi24.ro

Numirea, săptămâna trecută, a economistului Andrei Belousov în funcția de ministru al apărării al Rusiei a fost considerată de unii analiști militari și politici occidentali ca plasând economia rusă pe picior de război permanent pentru a câștiga un conflict prelungit.A urmat o presiune susținută pe câmpul de luptă și avansuri teritoriale ale Rusiei în ultimele săptămâni.

Cu toate acestea, sursele au declarat că Putin, reales în martie pentru un nou mandat de șase ani, ar prefera să folosească impulsul actual al Rusiei pentru a lăsa războiul în urmă. Acestea nu au comentat direct cu privire la noul ministru al apărării.

Pe baza cunoștințelor lor despre conversațiile din rândurile superioare ale Kremlinului, două dintre surse au declarat că Putin era de părere că câștigurile obținute până acum în război sunt suficiente pentru a vinde o victorie poporului rus.

Exerciții nucleare cu arme tactice

Totuși, între timp, Kremlinul a anunțat luni că exerciţiile cu arme nucleare non-strategice pe care preşedintele Vladimir Putin le-a ordonat vor avea loc „într-un termen adecvat” şi că aceasta este o chestiune care ţine de Ministerul Apărării.

La începutul acestei luni, Putin a ordonat armatei sale să exerseze desfăşurarea de arme nucleare tactice, după ceea ce Moscova a calificat ca ameninţări din partea Franţei, Marii Britanii şi Statelor Unite.

Când a fost întrebat despre aceste exerciţii, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a evitat să indice o dată concretă.

„Aceasta este o întrebare pentru Ministerul Apărării. Există într-adevăr un ordin din partea comandantului suprem, acesta va fi executat în intervalul de timp adecvat”, a spus Peskov, potrivit TASS, preluată de News.ro.

[email protected] - Claudiu Popa este jurnalist, fotograf și țăran în timpul liber. Cochetează cu presa încă din liceu, când a scris la ziarele Informația Prahovei sau Actualitatea Prahoveană. ... vezi toate articolele
Parteneri
Horoscop 19 iunie 2024. Racii aplanează certurile cu partenerul, Leii primesc o veste bună
Horoscop 19 iunie 2024. Racii aplanează certurile cu partenerul, Leii primesc o veste bună
Locul din România care i-a fascinat pe toți turiștii. Este unic la noi în țară: “Nu am văzut niciodată așa ceva”
Locul din România care i-a fascinat pe toți turiștii. Este unic la noi în țară:...
Premierul Netanyahu şi-a dizolvat cabinetul de război
Premierul Netanyahu şi-a dizolvat cabinetul de război
Podul din România considerat ca fiind unul dintre cele mai frumoase din lume. Inginerul a stat sub el pentru a garanta că întreaga construcție e sigură
Podul din România considerat ca fiind unul dintre cele mai frumoase din lume. Inginerul a...
⚽IMAGINI BOMBĂ cu iubitele jucătorilor de la Națională! Cu cine se iubesc Dennis Man, Drăgușin sau Andrei Burcă. Nu s-au uitat la oricine. Una e avocată, alta e arhitectă ❤️💛💙
⚽IMAGINI BOMBĂ cu iubitele jucătorilor de la Națională! Cu cine se iubesc Dennis Man, Drăgușin...
Premoniţie incredibilă! El e omul de fotbal care a ghicit, în urmă cu 17 zile, scorul corect, România – Ucraina 3-0 în direct! Video
Premoniţie incredibilă! El e omul de fotbal care a ghicit, în urmă cu 17 zile,...
Un nou mare retailer intră pe piaţa din România şi se ia la
Un nou mare retailer intră pe piaţa din România şi se ia la "trântă" cu...
Povestea româncei care a luat un „maldăr de fier vechi plin cu pânze de păianjen
Povestea româncei care a luat un „maldăr de fier vechi plin cu pânze de păianjen"...
Cum arată Mircea Solcanu la mai bine de 10 ani de când s-a retras din televiziune
Cum arată Mircea Solcanu la mai bine de 10 ani de când s-a retras din...
S-a schimbat legea în România. Decizia istorică venită astăzi, 18 iunie. Are aceeași putere
S-a schimbat legea în România. Decizia istorică venită astăzi, 18 iunie. Are aceeași putere
Taylor Swift, detronată. Ed Sheeran a depășit-o net
Taylor Swift, detronată. Ed Sheeran a depășit-o net
Putin adună provizii imense de hrană într-un buncăr high-tech, în eventualitatea unui război nuclear. Unde se află adăpostul preşedintelui rus
Putin adună provizii imense de hrană într-un buncăr high-tech, în eventualitatea unui război nuclear. Unde...
Dezvăluire. Cum au ajuns Temu şi Shein, două platforme din China, „să încarce“ maşinile curierilor români: unu din zece colete livrate zilnic vine de pe aceste platforme. Suma medie pe o comandă este de 20-30 de euro, vânzările pot ajunge la 600 mil. euro într-un an
Dezvăluire. Cum au ajuns Temu şi Shein, două platforme din China, „să încarce“ maşinile curierilor...
Atenţie ce faceţi în timpul programului, companiile urmăresc fiecare mişcare: O mare bancă a concediat pe bandă pentru că angajaţii simulau că scriau la tastatură când lucrau hibrid
Atenţie ce faceţi în timpul programului, companiile urmăresc fiecare mişcare: O mare bancă a concediat...
Fără vize în SUA. Știrea momentului despre Visa Waiver vine de la Washington
Fără vize în SUA. Știrea momentului despre Visa Waiver vine de la Washington
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine!...
Alertă de COD ROȘU!
Alertă de COD ROȘU!
INCREDIBIL! Cum arată Andreea Bănică fără strop de machiaj FOTO
INCREDIBIL! Cum arată Andreea Bănică fără strop de machiaj FOTO