NEWS

Rezultate BAC 2024. Ministerul Educației anunță după ora 11:00 rezultatele de la examenul de Bacalaureat din acest an. Până când se fac contestații UPDATE

Rezultate BAC 2024. Ministerul Educației anunță după ora 1100 rezultatele de la examenul de Bacalaureat din acest an. Până când se fac contestații UPDATE
sursa foto: romaniatv.net

Rezultate BAC 2024. Ministerul Educației anunță după ora 11:00 rezultatele de la examenul de Bacalaureat din acest an. Peste o sută de mii de absolvenți ai clasei a XII-a așteaptă cu sufletul la gură notele, mai ales că orice contestație se face doar astăzi între 12:00 și 18:00.

Rata de promovare a sesiunii de vară din cadrul Bacalaureatului 2024 este 76,4% , a anunțat Ligia Deca, ministra Educației.

UPDATE: Ministerul Educației a venit cu precizări după afișarea rezultatelor

Rezultatele de la examenul de Bacalaureat 2024 au fost publicate cu puțin timp în urmă de Ministerul Educației, pe portalul bacalaureat.edu.ro, și pot fi văzute în articol.

Notele elevilor la Bacalaureat 2024 sunt anonimizate, pentru al cincilea an, astfel că fiecare candidat la această sesiune de Bac trebuie să introducă în platforma bacalaureat.edu.ro codul primit de la centrul de examen.

Rezultate BAC 2024, potrivit Edu.ro (click pe fișier)

Știre inițială

Rezultate BAC 2024. Ministerul Educației anunță după ora 11:00 rezultatele de la examenul de Bacalaureat din acest an. Până când se fac contestații

Luni, 8 iulie, începând cu ora 11:30, la sediul Ministerului Educației are loc o conferința de presă pe care o va susține ministrul Educației, Ligia Deca pentru prezentarea rezultatelor înregistrate la examenul national de bacalaureat 2024 – prima sesiune / înainte de contestații.

Rezultatele examenului de Bacalaureat 2024 vor fi afișate pe platforma oficială bacalaureat.edu.ro și la afișierele școlilor până la ora 12:00.

Unde se afișează rezultatele la BAC 2024

Candidații vor putea accesa notele obținute prin intermediul mai multor canale:

1. Platforma oficială bacalaureat.edu.ro: Acest site reprezintă sursa primară și cea mai sigură pentru aflarea rezultatelor. Elevii vor trebui să introducă datele personale pentru a-și vizualiza notele.

2. Listele afișate la centrele de examen: Pentru cei care preferă metoda tradițională, rezultatele vor fi disponibile și în format fizic la liceele unde s-au desfășurat examenele.

3. Site-urile inspectoratelor școlare județene: Multe inspectorate vor publica rezultatele și pe propriile pagini web, oferind o alternativă în caz că platforma națională devine suprasolicitată.

Se recomandă candidaților să fie pregătiți pentru posibile întârzieri sau dificultăți tehnice, dat fiind numărul mare de accesări simultane anticipate în momentul publicării rezultatelor.

Condiții de promovare BAC 2024

Pentru a promova examenul de Bacalaureat, candidații trebuie să îndeplinească trei condiții esențiale: să fi echivalat sau recunoscut toate probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, să obțină minimum nota 5 la fiecare probă scrisă și să aibă o medie generală de cel puțin 6 la probele scrise.

Cum se depune o contestație la BAC

Pentru elevii care nu sunt mulțumiți de notele obținute, există posibilitatea de a depune contestații. Acestea pot fi înregistrate astăzi, 8 iulie, în intervalul orar 12:00-18:00. Contestațiile pot fi depuse fie la centrul de examen, fie electronic, la adresa de email [email protected]. În cazul contestațiilor trimise online, candidații trebuie să atașeze o copie a actului de identitate și să furnizeze un număr de telefon pentru confirmare.

Este important de menționat că procesul de reevaluare a lucrărilor contestate este unul riguros. Fiecare lucrare va fi recorectată de o nouă comisie de examinare, formată din profesori de specialitate care nu au fost implicați în evaluarea inițială.

Rezolvarea contestațiilor va avea loc în perioada 9-11 iulie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 12 iulie 2024. Această etapă finală va aduce claritate și va stabili situația definitivă pentru toți candidații.

Calendarul rămas din Bacalaureat 2024

8 iulie 2024: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12.00 – 18.00
9 – 11 iulie 2024: Rezolvarea contestațiilor
12 iulie 2024: Afișarea rezultatelor finale

Cei care au picat examenul de Bac 2023 din sesiunea de vară mai au o doua şansă în toamnă. Sunt şi alte opţiuni, precum şcolile postliceale, voluntariatul sau înscrierea la o agenţie pentru ocuparea forţei de muncă.

Ce soluţii sunt dacă ai picat examenul de Bacalaureat în 2024

Elevii care nu au obținut o notă de trecere la Bacalaureat trebuie să știe că există soluții și că, până vor încerca să dea, din nou, examenul au mai multe variante și se pot orienta pe piața muncii.

Tinerii care nu au picat examenul de bacalaureat se pot angaja in domenii precum vânzări, logistică sau productie, sau mai au varianta unor cursuri de calificare de scurtă durată și pot lucra în saloane de înfrumusețare.

Rezultate BAC 2024. Ministerul Educației anunță după ora 11:00 rezultatele de la examenul de Bacalaureat din acest an. Până când se fac contestații

[email protected] - Claudiu Popa este jurnalist, fotograf și țăran în timpul liber. Cochetează cu presa încă din liceu, când a scris la ziarele Informația Prahovei sau Actualitatea Prahoveană. ... vezi toate articolele
Parteneri
Prima declarație a criminalului din Vaslui, care și-a băgat victima în geamantan. Marian Godină, printre polițiștii care l-au prins
Prima declarație a criminalului din Vaslui, care și-a băgat victima în geamantan. Marian Godină, printre...
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 2 camere la doar 7.000 de euro. Ajungi imediat în centru, ai supermarket și restaurante aproape
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 2 camere la doar 7.000 de euro....
Erori în lanţ la tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump: Poliţia a fost avertizată de prezenţa atacatorului cu cel puţin un minut înaintea deschiderii focului
Erori în lanţ la tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump: Poliţia a fost avertizată...
Țara în care românii pot să călătorească fără viză. Autoritățile au luat decizia în urmă cu puțin timp
Țara în care românii pot să călătorească fără viză. Autoritățile au luat decizia în urmă...
Suma URIAȘĂĂĂ primită de Ianis Hagi de la Antena 1. Nunta i-a adus bani muuuuulți în conturi. Poate să-și cumpere 3 vile cu ei!
Suma URIAȘĂĂĂ primită de Ianis Hagi de la Antena 1. Nunta i-a adus bani muuuuulți...
Destinația de vacanță adorată de români unde mai multe plaje au fost închise. Motivul e unul complet neașteptat
Destinația de vacanță adorată de români unde mai multe plaje au fost închise. Motivul e...
În ce paradis natural se va construi cel mai mare proiect energetic al României. Va ocupa 20 de terenuri de fotbal
În ce paradis natural se va construi cel mai mare proiect energetic al României. Va...
Cum a reuşit o braşoveancă să construiască nu mai puţin de 3 companii cu care face aproape 100 de milioane de euro în timp ce alţii se chinuie să facă una singură şi nu reuşesc
Cum a reuşit o braşoveancă să construiască nu mai puţin de 3 companii cu care...
Vine FURTUNA în Capitală! Cod galben de PLOI și VIJELII, ce zone sunt afectate
Vine FURTUNA în Capitală! Cod galben de PLOI și VIJELII, ce zone sunt afectate
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine...
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
NASA descoperă o peşteră subterană pe Lună care ar putea deveni adăpost pentru astronauţi
NASA descoperă o peşteră subterană pe Lună care ar putea deveni adăpost pentru astronauţi
Povestea cuplului care a fugit de nebunia şi agitaţia Bucureştiului. S-au mutat la ţară, şi-au deschis o afacere de succes, iar ce au ajuns acum să facă impresionează o întreagă comunitate
Povestea cuplului care a fugit de nebunia şi agitaţia Bucureştiului. S-au mutat la ţară, şi-au...
Cine este femeia care vinde unele dintre cele mai scumpe locuinţe din Capitală?
Cine este femeia care vinde unele dintre cele mai scumpe locuinţe din Capitală?
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Andreea Marin și-a schimbat look-ul. ”Tuns, aranjat și vopsit”. Cum arată vedeta acum, fanii au reacționat imediat
Andreea Marin și-a schimbat look-ul. ”Tuns, aranjat și vopsit”. Cum arată vedeta acum, fanii au...