NEWS

Risc însemnat de avalanșe în Munţii Bucegi. Avertisment pentru turiştii care merg pe Valea Prahovei

Risc însemnat de avalanșe în Munţii Bucegi. Avertisment pentru turiştii care merg pe Valea Prahovei

În zilele următoare există un risc însemnat de avalanșe în Munţii Bucegi, motiv pentru care salvamontiștii au lansat un avertisment pentru turiştii care merg pe Valea Prahovei în weekend.

Risc însemnat de avalanșe în Munţii Bucegi

Salvamont Prahova a anunțat, într-o postare pe Facebook, că situaţia variază de la zonă la zonă, însă tendinţa de încălzire poate duce la declanşarea de avalanşe spontane, făcând ca pentru anumite zone din Munții Bucegi să urce riscul de avalanșe la 5 din 5

Salvamontiştii din Prahoveni anunţă că riscul de producere a unor avalanşe în Munţii Bucegi este estimat la 3 din 5 (risc însemnat) şi le recomandă turiştilor care merg pe Valea Prahovei sau în celelalte staţiuni din zona de nord a judeţului să fie prudenţi.

„Situaţia din teren variază de la zonă la zonă, iar tendinţa de încălzire a atmosferei poate duce la declanşarea de avalanşe spontane, făcând ca pentru anumite zone riscul să se ridice la 5 din 5”, arată aceştia.

Potrivit Salvamont Prahova, sfârşitul de săptămână se anunţă cu vreme bună, dar se recomandă prudenţă.

„Se anunță un sfârșit de săptămână cu vreme bună, dar în care trebuie să fim prudenți. Precipitațiile sub formă de ninsoare și vântul din ultimele zile au format plăci consistente de vânt care se pot declanșa la cea mai mică încărcare a acestora. Riscul din buletinul nivologic ne vorbește despre un risc de 3 din 5 de producere a avalanșelor în aria munților Bucegi, dar situația din teren variază de la zonă la zonă, iar tendința de încălzire a atmosferei poate duce la declanșarea de avalanșe spontane, făcând ca pentru anumite zone riscul să se ridice la 5 din 5. Așadar, vă urăm să vă bucurați de munte și vă îndemnăm la prudență. Week-end plăcut!”, a transmis Salvamont Prahova.

Mare atenție dacă mergeți la munte în weekend. Trebuie să aveți echipamentul potrivt, apă sau băuturi calde, și este necesar să ascultați indicațiile salvamonților.