Specialiștii atrag un mare semnal de alarmă. Riști să te îmbolnăvești dacă mănânci roșii țuguiate, atât de apreciate de majoritatea consumatorilor.
Acest tip de roșii ajung din ce în ce mai des pe mesele românilor, datorită faptului că sunt la fel de gustoase ca cele pe care le produceau în grădină, natural, bunicii noștri.
VĂ RECOMANDĂM ȘI: Toate pensiunile din Viscri sunt pline cu o săptămână înainte de vizita Regelui Charles în România. Cum se pregătesc localnicii
Se pare, însă, că realitatea din punctul de vedere al sănătății este cu totul alta. În urma analizelor de laborator, specialiștii au descoperit că acest tip de roșii pot conține metale grele, iar ingerarea lor pot provoca boli neurodegenerative.
AFLĂ MAI MULTE DESPRE: Beneficiile uleiului de măceșe pentru piele. Poate stopa acneea
„În cantităţi foarte mari pot provoca iritaţii ale esofagului, prin ingerare, poate şi probleme la stomac, dar în acelaşi timp, foarte multe dintre ele sunt responsabile şi pentru boli de natură neurodegenerativă, mai ales cele care conţin, în special, metale grele”, a declarat profesorul universitar doctor Vasile Stoleru, rector USV Iaşi.
NU RATA MAI MULTE INFORMAȚII DESPRE: E nevoie să mergi 10.000 de pași zilnic pentru a rămâne sănătos? Ce arată noile cercetări
Tomatele care au formă țuguiată conțin cantități importante de hormoni chimici de sinteză care au fost utilizați la cultivarea lor. Consumul lor într-o cantitate mare poate provoca probleme de sănătate, precum iritații ale esofagului sau la stomac.
CITEȘTE ȘI DESPRE: Câți români și-au luat două joburi pentru a supraviețui de la o lună la alta. Rezultate alarmante ale unui studiu