NEWS

România, codașă la numărul de mașini la mia de locuitori

România codașă la numărul de mașini la mia de locuitori
26 sept. 2021 | 11:30

România este codașă la numărul de mașini la mia de locuitori, conform unei analize a Eurostat.

Astfel, la o mie de persoane, parcul auto din România număra doar 357 de automobile la sfârșitul anului 2019.

Asociaţia Producătorilor Europeni de Automobile – ACEA, anunță și faptul că România are şi unul dintre cele mai învechite parcuri auto, vârsta medie a maşinilor aflate în circulaţie în țară fiind de 16,5 ani.

Lideră la numărul de mașini la mia de locuitori este Luxemburg, țară unde în 2019 existau 681 de autoturism / mie de locuitori.

Luxemburg a fost urmat de Italia, cu 663 de maşini la mia de locuitori, următoarele țări în top fiind Cipru cu 645 de maşini, Finlanda şi Polonia – ambele cu 642 de maşini.

De cealaltă parte, cele mai scăzute rate de motorizare sunt în România – 357 autoturisme, Letonia cu 381 şi Ungaria cu 390 de mașini.

În privința vechimii parcului auto, în Lituania media este de 16,8 ani, iar în Estonia de 16,7 ani, acestea fiind țările cu cele mai vechi flote, urmate îndeaproape de România, cu 16,5 ani.

Tot în Luxemburg se găsesc cele mai noi maşini: 6,5 ani fiind media, iar Austria este aproape, cu 8,3 ani, mai releva ACEA în datele raportate.

[email protected] Bogdan Coroamă este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Univerității Hyperion. Și-a început cariera în presă în anul ... vezi toate articolele