NEWS

România ocupă locul 2 la consumul de alcool în UE

România ocupă locul 2 la consumul de alcool în UE
sursa foto: arhiva

România ocupă locul 2 la consumul de alcool în UE, aproximativ 35% dintre concetățeni recunoscând că au obiceiul să bea peste măsură cel puțin o dată pe lună.

În ceea ce privește consumul zilnic de alcool, Portugalia, Spania și Italia ocupă primele locuri în clasament, dar aceștia nu exagerează cu numărul paharelor.

Studiul făcut de Eurostat a mai constatat că, odată cu înaintarea în vârstă crește și consumul zilnic de alcool. Cel mai puțin beau persoanele cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani și cel mai mult cele de peste 75 de ani.

În toate statele UE, bărbații au băut alcool mai des decât femeile.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă dublarea taxelor la alcool în Europa, pentru a reduce numărul de cazuri de cancer, boală provocată și de consumul excesiv de alcool.

Zeci de mii de vieți ar putea fi salvate astfel în fiecare an și în România.

Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția că șapte tipuri de cancer sunt provocate de consumul excesiv de alcool: de la esofag, sân sau ficat.

Potrivit OMS, din 4,8 milioane de cazuri noi de cancer în fiecare an în Europa, 1,4 milioane sunt “legate” de consumul de alcool și 180.000 sunt cauzate direct de consumul de băuturi alcoolice.

 

[email protected] Bogdan Coroamă este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Univerității Hyperion. Și-a început cariera în presă în anul ... vezi toate articolele
Parteneri