NEWS

S-a aflat ce se întâmplă cu banii de pensii din decembrie. Marius Budăi a dat vestea cea mare

S-a aflat ce se întâmplă cu banii de pensii din decembrie. Marius Budăi a dat vestea cea mare
sursa: Anten3.ro

S-a aflat ce se întâmplă cu banii de pensii din decembrie, practic momentul exact când vor fi plătite sumele destinate pensionarilor pentru sărbători. Marius Budăi, ministrul Muncii, a dat vestea cea mare și anunță că sumele vor intra mai devreme în buzunarele a milioane de români.

S-a aflat ce se întâmplă cu banii de pensii din decembrie. Marius Budăi a dat vestea cea mare

Când vor fi plătite pensiile în decembrie este întrebarea la care peste 5 milioane de pensionari așteaptă răspunsul, în ideea în care toți vor să aibă ceva de pus pe masa de sărbători, chiar dacă prețurile au crescut neașteptat de mult în ultima perioadă.

Astfel, ministrul Muncii, Marius Budăi, spune că Poșta Română va lucra vineri, 2 decembrie, astfel încât toate pensiile să fie achitate până în 15 decembrie. Ministrul a mai precizat că pensiile nu vor întârzia din cauza zilelor libere din luna decembrie.

„Am discutat deja cu Poşta, în data de 2 se vor efectua plăţi, astfel că până în 15 decembrie, să dăm toate pensiile. Se lucrează în data de 2 decembrie, la poştă”, a declarat ministrul.

Poșta va lucra în data de 2 decembrie

Întrebat dacă pensiile din decembrie îşi păstrează calendarul, ministrul a subliniat că Poşta va lucra pentru efectuarea de plăţi, în 2 decembrie.

„Calendarul în plata la cont pe card se păstrează, aşa cum se ştie, în 12-14 ale lunii. Este început de an, o zi-două va fi decalată plata cu efectuarea plăţilor, dar comprimăm plăţile şi aşa cum am beneficiat întotdeauna de sprijinul Poştei Române şi chiar acum, în 2 decembrie, când este liber, se vor face plăţi. Cu siguranţă vom asigura aceste plăţi”, a precizat Budăi la Antena3.

Întrebat când începe tipărirea taloanelor de pensii cu majorările anunţate de Guvern, ministrul Muncii a transmis că sunt în lucru actele normative.

„Imediat după 10 decembrie, deja suntem cu actele normative lucrate, astăzi le-am avut în primă lectură, mâine voi avea o nouă lectură împreună cu ministrul de Finanţe”, a declarat Budăi.

Totodată, întrebat dacă nu e prea greoi mecanismul de folosire a voucherelor pentru plata energiei care urmează să fie acordate categoriilor vulnerabile, Marius Budăi a precizat că mecanismul poate fi îmbunătăţit pe parcurs.

„Orice mecanism la început de implementare poate părea greoi şi aşa cum a fost şi cu voucherele pentru alimente, dacă vom întâmpina anumite probleme, le vom îndrepta. Important este să ajungă la cetăţeni”, a mai spus ministrul Muncii.