NEWS

S-a schimbat Codul Rutier. Anunț pentru șoferii care au permisul de conducere anulat

S-a schimbat Codul Rutier. Anunț pentru șoferii care au permisul de conducere anulat

S-a schimbat Codul Rutier la început de an, după ce Guvernul a aprobat o serie de modificări. Este vorba de un anunț deosebit de important pentru șoferii care au permisul de conducere anulat în acest moment.

S-a schimbat Codul Rutier. Anunț pentru șoferii care au permisul de conducere anulat

Șoferii care au permisul de conducere anulat se pot prezenta la examen, iar condițiile pentru obținerea unui nou astfel de document au fost clarificate într-un proiect de ordonanță aflat în atenția Guvernului.

Unele dintre modificările apărute în Codul Rutier se referă la condițiile în care se poare recupera  permisul de conducere anulat. Persoanele cu permis de conducere anulat se pot prezenta la examen pentru obținerea unui nou astfel de document au fost clarificate într-un proiect de ordonanță pentru modificarea Codului Rutier, aflat în atenția Guvernului, conform alba24.ro.

”Persoana care nu deține permis de conducere și a fost condamnată, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru oricare dintre infracțiunile prevăzute la art. 334, art. 335 alin. (1), art. 336, art. 337, art. 338 alin. (1) și art. 339 alin. (2), (3) și (4) din Codul penal sau pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie precum și persoana al cărei permis de conducere a fost anulat în condițiile art. 114 alin. (1) lit. a) – d) sau ale art. 115 alin. (1) au dreptul de a se prezenta la examen pentru obţinerea permisului de conducere, respectiv pentru obținerea unui nou permis de conducere, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:

a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate
b) a trecut un an de la data graţierii totale ori a restului de pedeapsă, de la data a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere sau de la data împlinirii termenului prescripției executării pedepsei;
c) a intervenit amnistia
d) interzicerea dreptului de a conduce anumite categorii de vehicule stabilite de instanţă prevăzută la art. 66 alin. (1) lit. i) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată
e) a intervenit reabilitarea„, se arată în noile prevederi.