NEWS

S-au schimbat regulile. Ce trebuie să știe elevii despre măștile care trebuie purtate la școală

S-au schimbat regulile. Ce trebuie să știe elevii despre măștile care trebuie purtate la școală

Măștile medicinale nu mai sunt singurele măști acceptate în clase la începutul anului școlar. Ministrul sănătății a revenit asupra deciziei și a permis utilizarea și altor măști, cum ar fi cele textile.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă a precizat că se mențin măsurile de protecție sanitară la școală. Acestea sunt: distanţarea fizică, aerisirea spaţiilor închise în şcoală, locurile de luat masa, sălile de sport, purtarea măştii în interior.

Măștile transparente sunt interzise la școală

Pe de altă parte nu sunt permise la școală măștile transparente sau cele care nu acoperă complet nasul și gura. Ministrul recomandă purtarea măștilor de tip medical, dar nu mai sunt interzise măștile fabricate din material textil.
”Sunt interzise alte tipuri de dispozitive care mai sunt folosite”, a subliniat ministrul.

Astfel, vizierele de protecţie, măștile transparente și alte metode pe care elevii se gândeau să le folosească pentru a înlocui masca medicală sunt interzise. Pe de altă parte, vizierele de protecţie pot fi folosite doar de către profesorii din învăţământul special atunci când este nevoie de vizualizarea feţei de către elevi.

În spaţiile deschide acestea nu vor mai fi obligatorii, cu excepţia festivităţilor de deschidere a anului şcolar unde se aşteaptă aglomeraţie.