NEWS

Salvamont: 53 de persoane salvate în ultimele 24 de ore

Salvamont 53 de persoane salvate în ultimele 24 de ore

Salvamont: 53 de persoane salvate în ultimele 24 de ore. Peste 50 de intervenţii de urgenţă au avut salvamontiştii din ţară în ultimele 24 de ore, cele mai multe fiind în zona Voineasa, informează Salvamont România.

S-au mai primit 54 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană şi despre domeniile schiabile.

”O nouă zi de foc pentru salvamontiştii din întreagă ţară solicitaţi să intervină la un număr foarte mare de evenimente montane. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 52 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor”, se arată pe pagina de Facebook a Salvamont.

Cele mai multe apeluri au fost pentru Salvamont Voineasa, Gorj, Harghita şi Sinaia. În cazul acestor intervenţii au fost salvate 53 de persoane, dintre acestea 17 fiind predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru a fi transportate la spital. S-au mai primit 54 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană şi despre domeniile schiabile.

Vremea se înrăutățește

Pentru ieri fusese anunțat risc major de avalanşă în Masivul Bucegi. Cei care practică schi ori snowboard au fost sfătuiţi să nu iasă de pe pârtiile amenajate şi marcate.

În perioada următoare, conform prognozei, se anunţă depunerea unui nou strat de zăpadă la peste 1800 metri, ceea ce va creşte riscul producerii unor avalanşe. În acest moment sunt 100 cm zăpadă la Vârful Omu, dar acumulările cauzate de vânt sunt şi de 3-4 metri, avertizează Salvamont Prahova.

Conform salvatorilor montani, toate traseele turistice de abrupt  sunt impracticabile în sezonul de iarnă, iar turiştii sunt sfătuiţi „să nu se aventureze în zona montană înaltă şi să parcurgă doar traseele turistice aflate la baza muntelui.