BUSINESS

Schimbări importante în turismul românesc: cea mai mare agenție de pe litoral a fost vândută

Schimbări importante în turismul românesc cea mai mare agenție de pe litoral a fost vândută
Foto: Turism.ro

Schimbări importante în turismul românesc. Agenţia de turism Litoralulromanesc.ro a fost cumpărată de Szallas Group, parte a grupului polonez Wirtualna Polska Holding, de la Ionuţ Nedea cu peste 21 milioane de euro.

Tranzacția va crea condițiile dezvoltării unui jucător major în contextul turismului regional, prin consolidarea relației cu partenerii comerciali, creșterea și diversificarea serviciilor cu valoare adăugată oferite clienților.

Întreaga echipă, inclusiv fondatorul Ionuț Nedea, își va continua activitatea în cadrul companiei, care va continua să opereze brandul Litoralulromanesc.ro – un etalon pe piața turistică din România.

Schimbări importante în turismul românesc. O agenție cu un portofoliu impresionant a fost vândută

Agenția de turism Litoralulromanesc.ro, deținută de compania Creative Eye SRL din Constanța, a fost fondată de Ionuț Nedea.

Cu o experiență de aproape 20 de ani pe piața locală de turism, compania este cel mai mare retailer de vacanțe în stațiunile de la Marea Neagră atât ca număr de turiști, cât și ca cifra de afaceri. Compania are un portofoliu de peste 500 de unități de cazare în care, în 2023, turiștii au făcut rezervări cu o valoare totală care depășește 45 milioane de euro.

Szallas Group deține portaluri de rezervări online de cazare în Polonia (Nocowanie.pl), Ungaria (Szallas.hu), Republica Cehă (Hotel.cz) și Croația.

Compania este prezentă și în România din 2020, când a preluat site-ul de rezervări Travelminit.ro, care oferă peste 8.000 de unități de cazare în toată țara, generând rezervări în valoare de 30 milioane de euro în 2023.

Szallas Group s-a alăturat Wirtualna Polska Holding în 2022. Wirtualna Polska Holding (WP) este un grup tehnologic de companii listat la Bursa de Valori din Varșovia, cu operațiuni în media, publicitate și e-commerce, prezent în Polonia și în țările Europei Centrale și de Est.

Tranzacția se va desfășura în două etape

Tranzacția se va desfășura în două etape, urmând a fi finalizată în aprilie 2025, când Litoralulromanesc.ro aniversează 20 de ani de activitate.

Prima etapă a tranzacției, care se va finaliza odată cu îndeplinirea condițiilor suspensive, în special odată cu obținerea avizului Consiliului Concurenței, presupune preluarea de către Grupul Szallas a 80% din compania românească, valoarea acestei prime tranzacții fiind de 16,8 milioane de euro.

Restul de 20% din companie va fi preluat de Szallas Group în 2025, în urma aprobării situațiilor financiare din 2024, pe baza unui mecanism de preț stabilit prin contractul de vânzare-cumpărare. Valoarea implicită a Creative Eye SRL este în prezent de peste 21 de milioane de euro.

„Grupul Szallas operează în România din 2020, când a achiziționat portalul de rezervări Travelminit. Achiziția Litoralulromanesc.ro este o piatră de hotar în dezvoltarea noastră în această țară.

Este o combinație de două afaceri care operează în turism, dar care au caracteristici diferite și, totuși, complementare. Travelminit se concentrează pe excursii scurte, de weekend, în spații de cazare mai mici din destinații interne, în vreme ce Litoralulromanesc.ro este liderul țării în sejururi în stațiunile de litoral. Împreună, vom putea oferi clienților noștri o ofertă de călătorie cuprinzătoare”, spune Ferenc Rigó, CEO al Grupului Szallas.

Prin preluarea Litoralulromanesc.ro, Wirtualna Polska Group își continuă expansiunea în industria turismului din Europa Centrală și de Est.

[email protected] Absolventă de Drept, dar atrasă iremediabil de jurnalism. Un drum lung, greu, dar întotdeauna frumos, fie că a fost vorba de jurnalism ... vezi toate articolele
Parteneri
Cine sunt românii ale căror pensii vor crește și cu 90%, de la 1 septembrie. Baciu: „Majorările vor fi spectaculoase”
Cine sunt românii ale căror pensii vor crește și cu 90%, de la 1 septembrie....
Construcția fenomen din România pe care Ceaușescu a făcut-o cu gândul la invazia rușilor. Spionajul american a fost în alertă tot timpul
Construcția fenomen din România pe care Ceaușescu a făcut-o cu gândul la invazia rușilor. Spionajul...
Ce a provocat
Ce a provocat "cea mai mare pană IT din istorie" şi cât va dura repararea...
Cât de ieftine sunt, de fapt, casele în Spania. Mulți români și-au cumpărat deja locuințe cu piscină și etaj. Dai și de două ori mai puțin decât pe apartamentele din Militari, Veteranilor sau Berceni
Cât de ieftine sunt, de fapt, casele în Spania. Mulți români și-au cumpărat deja locuințe...
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Sfatul zilei pentru duminică, 21 iulie 2024. Lei, lăsați-vă duși de val
Sfatul zilei pentru duminică, 21 iulie 2024. Lei, lăsați-vă duși de val
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft. Bănci, posturi TV, companii aeriene cad unele după altele şi au operaţiunile blocate. Cine este responsabil
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft....
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig puţin”
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig...
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire adevărată
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire...
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Bătaie între Harry și William. Până unde s-a ajuns
Bătaie între Harry și William. Până unde s-a ajuns
Avertismentul comandantului suprem al forţelor NATO din Europa: Chiar şi după războiul din Ucraina, Europa şi SUA vor avea probleme cu Rusia
Avertismentul comandantului suprem al forţelor NATO din Europa: Chiar şi după războiul din Ucraina, Europa...
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea sute de mii de lei investiţi au făcut spectacol pe bursă
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea...
ANAF scoate tunurile grele şi face controalele masive, după ce luna trecută a realizat aproape 6.000 de verificări. Cine sunt cei vizaţi de aceste controale?
ANAF scoate tunurile grele şi face controalele masive, după ce luna trecută a realizat aproape...
Cum scapi de cel mai urât miros. Soluția este ieftină și o ai în bucătărie
Cum scapi de cel mai urât miros. Soluția este ieftină și o ai în bucătărie
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Ce a apărut pe contul de Instagram al Elenei, la câteva zile după nunta cu Ianis Hagi. Fanii au reacționat imediat. ”Atât de puri”
Ce a apărut pe contul de Instagram al Elenei, la câteva zile după nunta cu...