Se dau 3.000 de euro de la stat. Cea mai mare nenorocire din istoria României se întâmplă deja

spot_img

Se dau 3.000 de euro de la stat de familie pentru a crește natalitatea. Cea mai mare nenorocire din istoria României se întâmplă deja, după ce avem cel mai mic număr de nou-născuţi de când se ține evidența populației.

Se dau 3.000 de euro de la stat. Cea mai mare nenorocire din istoria României se întâmplă deja

Numărul copiilor veniţi pe lume în 2021 a fost cel mai mic din istoria României, sub 180.000, potrivit INS.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunţat, la Antena 3, că cei care îşi doresc un copil vor putea obţine 15.000 de lei în cadrul unui program de susţinere a natalităţii prin fertilizare in vitro.

„Echivalentul a aproximativ 3000 de euro pentru femeile căsătorite sau nu, nu există această condiţionalitate de căsătorie, care doresc să îşi achite, pentru că nu au altă sursă, o astfel de procedură recomandată de specialişti.

Anul acesta vom deconta 2500 de solicitări, dar anul viitor avem deja garanţia colegilor noştri şi coordonatorilor noştri, că vom avea decontate 10.000 de proceduri.

Se adresează acest proiect femeilor din întreaga ţară cu vârsta de până la 45 de ani. De trei ori pe an se pot realiza aceste proceduri. Nu o dată.

Nu punem condiţii de anumite criterii, este un proiect social”, a declarat Gabriela Firea, ministrul Familiei.

Record negativ al natalității din ultimii ani

În 2020, în România, au venit pe lume puţin peste 200.000 de copii – un record negativ al ultimilor ani, care a fost doborât în 2021, când s-au născut sub 180.000 de bebeluşi, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

Numărul de nou-născuţi a fost anul trecut cel mai mic din întreaga istorie a României, atrag atenţia specialiştii, care subliniază că şi înainte de anul 1900 – când România era redusă la două provincii, Ţara Românească şi Moldova – se năşteau mai mulţi copii.

Totodată, specialiştii trag un semnal de alarmă şi spun că, în numai câţiva ani, asceastă scădere abruptă a natalităţii ar putea duce la un blocaj economic grav.


spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Cele mai noi ștri
spot_img
spot_img

Citește și

Cele mai noi ștri
Știri din aceeași categorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.