NEWS

Aproape 3.000 de euro de la stat. Cererile se depun de luni, 5 decembrie. Cine poate beneficia de banii de la Guvern

Aproape 3.000 de euro de la stat. Cererile se depun de luni 5 decembrie. Cine poate beneficia de banii de la Guvern

Se dau 3.000 de euro gratis de la stat. Cererile se depun de azi, 5 decembrie. Conform informațiilor transmise de Guvern, luni este prima zi în care se pot depune cererile de decontare a procedurilor de fertilizare in vitro pentru a primi sprijinul de 15.000 de lei de la stat. Cine poate beneficia de banii de la stat?

Se dau 3.000 de euro gratis de la stat. Cine poate beneficia de banii de la Guvern

Începând de luni, 5 decembrie, se pot depune cererile pentru decontarea procedurilor de fertilizare in vitro. Atât cuplurile, cât şi femeile singure cu vârsta între 20 si 45 de ani pot aplica pentru a primi aproximativ 3000 euro pentru efectuarea acestei proceduri. Conform proiectului aprobat recent, pot fi decontate trei proceduri pe an. Sprijinul va fi acordat în două tranşe, sub forma de vouchere: o dată 5000 de lei, voucherul pentru medicamente, și a doua oară 10.000 de lei, voucherul pentru proceduri medicale.

Cererile se depun de luni, 5 decembrie

Guvernul va deconta cu 3.000 de euro (15.000 de lei) pe an procedurile de fertilizare in vitro, iar cererile în acest sens vor putea fi depuse online, începând cu data de 5 decembrie, a anunţat ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, încă de zilele trecute când a fost semnat ordinul comun privind aprobarea Normelor de aplicare a „Programului social de interes naţional de susţinere a cuplurilor şi a persoanelor singure, pentru creşterea natalităţii”.

Ministrul Familiei a spus că vor fi acceptate trei proceduri pe an, suma decontată fiind de 15.000 de lei, în două tranşe: un voucher pentru tratament, în valoare de 5.000 de lei şi un voucher pentru embriotransfer, în valoare de 10.000 de lei.

„Aşadar, începând din 5 decembrie, se pot depune deja cererile. Se pot depune online toate solicitările – pentru că ne digitalizăm, nu mai venim cu dosare cu şină, cu birocraţie – la adresa de e-mail [email protected], iar evaluarea va fi una cât se poate de rapidă, tocmai pentru ca cuplurile sau femeile singure care apelează la acest program să nu aştepte foarte mult”, a spus Gabriela Firea. Aceasta a dat asigurări că programul va avea anul viitor „o finanţare suficientă”. „Le asigur pe toate doamnele care au temeri că se vor sfârşi banii că nu se întâmplă acest lucru şi ne-am luat cu toţii angajament în faţa dumneavoastră să realizăm proiectul pentru întreaga ţară, nu doar pentru Bucureşti, cât a fost acum doi ani”, a spus Gabriela Firea.

De asemenea, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, a reamintit că, printr-o decizie din 2019, persoanelor care doresc să urmeze această procedură le-au fost acordate trei zile de concediu suplimentar plătit.