NEWS

Se dau 500 de lei gratis de la stat! Decizia momentului pentru milioane de români privind voucherele sociale

Se dau 500 de lei gratis de la stat Decizia momentului pentru milioane de români privind voucherele sociale
sursa foto: MIPE

Se dau 500 de lei gratis de la stat. Este decizia momentului pentru milioane de români privind voucherele sociale destinate cumpărării de alimente. Conform ultimelor informații, următoarea tranșă acordată românilor va fi dublă, în condițiile în care tranșa recentă nu a fost acordată. Autoritățile au vorbit despre sumele acordate românilor din categoriile vulnerabile pe toată durata anului 2023 în șase tranșe a câte 250 de lei fiecare.

Se dau 500 de lei gratis de la stat! Decizia momentului pentru milioane de români privind voucherele sociale

Vouchere sociale 2023.Veste bună pentru toți românii care nu au o situație financiară foarte bună și care se încadrează pentru ajutorul de la stat în valoare de 250 lei.  Acesta se va acorda în 2023 o data la două luni.

Deși initial s-a anunțat o întârziere la prima tranșă, se pare că aceasta va fi virată începând cu 20 februarie, potrivit unor surse oficiale ale  România TV.
Vouchere sociale 2023 sunt acordate românilor defavorizați pentru a cumpăra alimente. Astfel, românii defavorizați vor primi suma de 500 de lei, aferentă pentru cumpărături pe două luni. Acești 500 de lei fac parte din cei 1.500 de lei alocați pentru categoriile vulnerabile din România. Banii ar urma să fie distribuiți în șase tranșe.

 „La 19 decembrie, tuturor beneficiarilor care aveau card le-au fost virați alți 250 de lei. Măsura va continua pe tot parcursul anului 2023, când vor fi livrate alte VI tranșe, a câte 250 de lei, o dată la două luni”, au precizat reprezentanții Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene despre voucherele sociale pentru alimente.

Cardurile pot fi folosite doar de către beneficiari. În cazuri excepționale, în care beneficiarul nu se poate deplasa la operatorii economici pentru a utiliza ajutorul, atunci poate încredința tichetele unei persoane apropiate, dar doar împreună cu actul de identitate.

Cine primește banii

Cei care se vor bucura de cei 1.500 de lei anul acesta sunt:

– pensionarii ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

– persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

– familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

– familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

– familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;

– persoanele fără adăpost.