NEWS

Se dau mai mulți bani pentru acești români! Majorări pregătite de Guvern pentru 2023 privind persoanele între 18 și 45 de ani

Se dau mai mulți bani pentru acești români Majorări pregătite de Guvern pentru 2023 privind persoanele între 18 și 45 de ani

Se dau mai mulți bani pentru acești români! O serie de majorări sunt pregătite de Guvern pentru anul 2023 privind persoanele între 18 și 45 de ani. De ei vor beneficia, la nevoie, în condiții avantajoase, studenți și familiile din România, prin două programe ale Ministerului Familiei condus de Gabriela Firea.

Se dau mai mulți bani pentru acești români

Guvernul pregătește o serie de noi majorări pentru români! Este vorba despre sumele acordate prin Ministerul Familiei către familii și studenți.

Guvernul pregătește majorarea sumelor acordate pentru familii și studenți, prin intermediul Ministerului Familiei. Concret, este vorba despre cele două programe cu credite garantate de stat: Family Start și Student Invest, relatează Realitatea PLUS.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a transmis la finalul lunii ianuarie îmbunătățirea „programelor de creditare Family Start și Student Invest, așa cum ne-au cerut cetățenii: creștem sumele acordate și vârsta solicitanților, acordăm posibilitatea achiziției oricărui tip de autoturism, nu doar cu 7 locuri, extindem categoriilor persoanelor eligibile cu medicii rezidenți, masteranzii, doctoranzii.650 de credite au fost acordate până acum în programele Student Invest și Family Start!”

Majorări pregătite de Guvern pentru 2023 privind persoanele între 18 și 45 de ani

Guvernul vrea să modifice în prezent condițiile de înscriere, dar să crească și plafonul de împrumut. În cadrul programului Family Start, acum se pot împrumuta până la 75.000 de lei și se dorește să se ajungă la suma de 150.000 de lei. De acest credit pot beneficia familiile cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani care au venituri lunare mai mici de 7.500 de lei.

În cazul Student Invest, acum pot fi împrumutați maximum 50.000 de lei. Aici, varianta de lucru este ca suma să fie majorată la 75.000 de lei.

În acest moment, în acest program pot aplica tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 31 de ani înscriși într-o unitate de învățământ superior. Însă, în prezent se lucrează la extinderea acestor categorii de beneficiari, pentru a fi incluse și familiile monoparentale, dar și asistenții maternali, pentru a avea mai mulți beneficiari la acest credit.

De asemenea, se urmărește și creșterea vârstei până la 45 de ani și de asemenea, să poată aplica și medicii rezidenți.