NEWS

Se dau vouchere gratuite pentru mai mulți români. Banii intră direct pe card. Pragul de venit a crescut

Se dau vouchere gratuite pentru mai mulți români. Banii intră direct pe card. Pragul de venit a crescut
sursa: Observator Prahovean

Se dau vouchere gratuite pentru mai mulți români. Banii intră direct pe card. Guvernul a venit recent cu o decizie importantă prin care crește pragul de venit pentru persoanele care vor beneficia de voucherele sociale de 250 de lei. Astfel, un număr mai mare de persoane se vor încadra în criteriile stabilite de Executiv.

Se dau vouchere gratuite pentru mai mulți români. Banii intră direct pe card. Pragul de venit a crescut

În anul 2023, românii care fac parte din categoriile vulnerabile vor continua să primească voucherele de 250 de lei, o dată la două luni. Pragul de venit care determină acordarea cardurilor sociale a crescut cu câteva sute de lei. Astfel, voucherele sociale vor ajunge la pensionarii ale căror venituri vor fi mai mici de 1.700 de lei. În anul 2020, acestea au fost acordate pensionarilor cu venituri mai mici de 1.500 de lei. Ajutoarele vor continua să fie acordate persoanelor care au venituri mici și care fac parte din categoriile vulnerabile.

„Pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023”, mai precizează proiectul.

Guvernul a decis

Guvernul României a decis să prelungească perioada de acordare a voucherelor sociale, iar acestea vor fi distribuite persoanelor care au nevoie de ele și în anul 2023, prin intermediul unui proiect de ordonanță de urgență. În ceea ce privește pensionarii, pragul de venit până la care banii se vor acorda va crește, iar actul normativ urmează să fie discutat în cadrul unei ședințe de Guvern.

„Prin prezentul act normativ, se propune prelungirea măsurii până la data de 31.12.2023, pentru acordarea a încă șase tranșe de sprijin material în valoare nominală de 250 lei, odată la două luni”, este menționat în proiect.

Ultima tranșă de bani de anul acesta va ajunge la persoanele eligibile înainte de Crăciun, pentru ca românii să își poată achiziționa cele necesare înainte de sărbătorile de iarnă.

Mai exact, banii vor fi încărcați pe cardurile sociale între 12 decembrie și 16 decembrie. Lista beneficiarilor este actualizată de către MMSS și verificată de către ANAF între 5 decembrie și 9 decembrie. Din momentul în care voucherele au fost încărcate, banii pot fi folosiți în termen de 12 luni, dar doar pentru achiziționarea de mese calde și de produse alimentare.