NEWS

Dezvăluiri șoc după tragedia din 2 Mai. Șeful IPJ explică de ce l-au lăsat polițiștii liber pe șoferul drogat înainte de accident. Reacția ministrului de Interne

Dezvăluiri șoc după tragedia din 2 Mai. Șeful IPJ explică de ce l-au lăsat polițiștii liber pe șoferul drogat înainte de accident. Reacția ministrului de Interne
Sursă foto: captura TV

Apar noi dezvăluiri șoc după tragedia din 2 Mai. Șeful IPJ explică de ce l-au lăsat polițiștii liber pe șoferul drogat înainte de accident.

UPDATE: Reacția ministrului de Interne

Cătălin Predoiu, ministrul Internelor, a declarat într-o conferință de presă că va trimite Corpul de Control pentru a verifica exact cum au avut loc faptele care au dus la tragedia din 2 Mai.

Știrea inițială:

Șeful IPJ Constanța, Adrian Constantin Glugă, a explicat, printr-o declarație de presă, filmul tragediei din 2 Mai. Potrivit acestuia, tânărul care s-a urcat drogat la volan și a ucis doi oameni fusese oprit anterior de polițiști, care au găsit în mașina sa substanțe suspecte a fi droguri, însă șoferul a fost testat doar pentru consumul de alcool, după care a fost lăsat să plece.

Câteva ore mai târziu, acesta a intrat într-un grup de tineri între stațiunile Vama Veche și 2 Mai.

Vlad Pascu, tânărul care a provocat accidentul în care au murit doi adolescenți
Vlad Pascu, tânărul care a provocat accidentul în care au murit doi adolescenți. Foto: Facebook

Șeful IPJ explică de ce l-au lăsat polițiștii liber pe șoferul drogat. Oprit de poliție de mai multe ori de când ajunsese la mare

„La data de 17 august șoferul a ajuns în municipiul Constanța împreună cu tatăl său. În 18 august a fost oprit în trafic în municipiul Constanța, moment în care i s-a atras atenția în legătură cu conduita în trafic.

În 19 august, în jurul orei 00:40, a sunat la 112 un bărbat a sesizat despre faptul că pe DN39 între Vama Veche și 2 Mai, un autoturism circulă cu posibile încălcări ale legislației rutiere. Au fost efectuate activități pentru localizare.

În jurul orelor 02:40 autoturismul a fost depistat circulând pe DN39 din Vama Veche. Au fost legitimat conducătorul și doi pasageri. În urma controlului, într-un pachet de țigări a fost găsită o țigară artizanală și patru pastile într-o folie marcată cu denumirea bromazepam și care au fost înaintate Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța pentru a se continua cercetările.

Testat pentru alcool, deși avea droguri în mașină

Șoferul a fost condus cu autospeciala la sediul Poliției Vama Veche unde a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea „zero”.

A fost prezent în acel sediu până la 04:30. Din datele transmise de către lucrătorii de poliție, conducătorul auto nu prezenta semne specifice consumului de substanțe psihoactive.

Șoferul s-ar fi deplasat după la o locație din Vama Veche unde ar fi consumat substanțe interzise. Ulterior, în jurul orelor 05:25 a avut și acest eveniment tragic în urma căruia două persoane au decedat și trei au fost rănite.

În legătură cu faptul că nu a fost testat cu aparatul drug test, am dispus cercetarea prealabiă a unui ofițer și doi agenți de poliție pentru a stabili dacă există vreo abatere disciplinară.”, a declarat șeful IPJ Constanța. Glugă a mai precizat că drogurile găsite în mașina tânărului sunt diferite față de cele indicate de aparatul drugtest după producerea accidentului.