LIFESTYLE

Sfaturi pentru cei care țin Postul Crăciunului. Cum faceți din acesta cea mai frumoasă perioadă a anului

Sfaturi pentru cei care țin Postul Crăciunului. Cum faceți din acesta cea mai frumoasă perioadă a anului
www.tribuna.ro

Sunt multe sfaturi pentru cei care țin Postul Crăciunului. Deși are greu, adevărul nu e chiar așa. Trebuie să știți ce să faceți mai exact. 

Postul Crăciunului ar trebui să fie una dintre cele mai frumoase perioade. Deja am intrat în spiritul sărbătorilor pe care le așteptăm atât de mult. Câteva sfaturi pentru a trece cu brio peste post sunt binevenite oricând. Trebuie să ne înfrânăm de la toate plăcerile vieții, cum ar fi și o masă bogate cu de toate, carne etc. Nu este imposibil, deci oricine ar putea.

Sfaturi pentru cei care țin Postul Crăciunului

Pentru început trebuie să aveți grijă cât anume mâncați. Totul să fie cu măsură și puțin. Mai ales dacă doriți să dați câteva kilograme jos este perfect. Pe de altă parte, aveți în vedere câtă pâine mâncați.

Alături de mâncarea de post, suntem tentați să mâncăm o cantitate mai mare a acestui aliment de bază. Cu carne, lucrurile se mai schimbă puțin. Dacă puteți ține măcar o dată pe săptămână post negru este ideal. În general, miercurea sau vinerea.

Evitați cât de mult puteți produsele semipreparate, ambalate etc. Fructele și legumele sunt la înălțime. Faceți preparate simple, să nu pierdeți mult timp în bucătărie. Putem include o sumedenie, cum ar fi: ciorbe de post, tocănițe legume (ardei, roșii, vinete, ceapă etc), salate etc.

Pe lângă faptul că sunt de post, gustoase, sunt și sănătoase. Atunci când este dezlegare la pește, ar fi bine să consumați în acea zi. Aveți nevoie totuși, în cazul în care țineți de la început până de Crăciun.

Faceți pauze de patru ore între mese, iar mai mult de trei pe zi să nu existe. E nevoie de multă disciplină, răbdare și încredere. Uleiul, spre exemplu, nu este folosit în mânăstiri de călugări. Nu consumați mult zahăr, nu este deloc benefic, poate crește colesterolul în sânge. Beți cât mai multe lichide: apă, apă cu lămâie, ceai de busuioc etc.

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele