WORLD

Și-a angajat o sosie să dea examenul auto după ce a picat de 12 ori. Ce s-a întâmplat

Și-a angajat o sosie să dea examenul auto după ce a picat de 12 ori. Ce s-a întâmplat
Sursa foto: Pixabay
19 sept. 2023 | 06:04

Un bărbat din Belgia și-a angajat o sosie care să dea examenul auto în locul lui. Deznădăjduit pentru că a picat deja de 12 ori, belgianul cu origini ghaneze a sperat că va înșela vigilența autorităților. 

Un belgian și-a angajat o sosie pentru examenul auto

Serge, un emigrant ghanez care locuiește în Grammont, Belgia, a picat de 12 ori examenul pentru a intra în posesia unui permis de conducere belgian. El avea deja un permis de conducere din țara lui care însă nu era valabil în Belgia.

A tot încercat să promoveze examenul însă norocul nu a fost de partea lui. Sătul să tot eșueze și încurajat de originile sale ghaneze, Serge a avut o idee: să-și trimită o sosie în locul lui la probe, potrivit Observator.

Planul belgianului a fost imediat pus în practică cu ajutorul lui Julien, un bărbat de origine congoleză care arăta asemănător și obținuse deja permisul de conducere belgian.

Cei doi au plănuit ca Julien să susțină examenul teoretic în locul lui Serge la Mons, în Valonia, unde auziseră că examinatorii ar fi mai indulgenți decât cei din Flandra.

Cum au decurs lucrurile la examen

Planul celor doi nu a mers așa cum au sperat. Deși bărbații semăneau, existau anumite diferențe vizibile care i-au ridicat suspiciuni unuia dintre polițiștii examinatori. Așa că nici cea de-a 13-a încercare nu a fost cu noroc pentru Serge. Nu numai că nu a promovat examenul teoretic, dar acum are și probleme cu legea.

„Fără vigilența examinatorului, persoana și-ar fi primit permisul de conducere, deși nu este capabilă să conducă pe drumurile noastre”, a spus procurorul.

Bărbatul din Ghana riscă o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare, în timp ce pentru Julien procurorii au cerut două sute de ore de muncă în folosul comunității.

Elena Șerban nu s-ar vedea făcând altceva decât presă. După ce a studiat Mass Media și Publicitate la SNSPA, a mers direct către televiziune în 2003. A fost, pe rând, reporter, redactor, productor ... vezi toate articolele