SPORT

Sicriul în care se află Pele, așezat pe stadionul clubului Santos. Fanii își pot lua rămas bun de la marele fotbalist

Sicriul în care se află Pele așezat pe stadionul clubului Santos. Fanii își pot lua rămas bun de la marele fotbalist
Foto: Facebook

Sicriul în care se află Pele urmează să fie așezat pe stadionul echipei Santos. Acesta va sta pe teren până marți, astfel încât suporterii să îi poată aduce un ultim omagiu. Mai mult, s-a aflat că mama sa nu știe că a murit.

Sicriul în care se află Pele, așezat pe stadionul clubului Santos. Fanii își pot lua rămas bun de la marele fotbalist

Sicriul va fi așezat la mijlocul terenului. Priveghiul de 24 de ore se va desfășura pe terenul stadionulului echipei Santos, clubul din orașul natal al lui Pele și locul unde a început să joace în adolescență.

Marți, în oraș va avea loc o mare procesiune. Potrivit presei braziliene, cortegiul funerar va trece și prin fața casei mamei lui Pelé, Celeste. Femeia, în vârstă de 100 de ani, nu se poate ridica din pat și nu este lucidă. Abia după aceea, într-un ritual la care vor participa doar rudele apropiate, va avea loc înmormântarea în Memorialul Necropola Ecumenică.

Pelé va fi înmormântat în cel mai înalt cimitir din lume. Este vorba despre „cimitirul vertical”, unic în lume, aflat într-o clădire cu 14 etaje care include 14.000 de cavouri, o cascadă și un muzeu auto.

Legenda braziliană a murit joi, la vârsta de 82 de ani, într-un spital din Brazilia. Pele fusese tratat pentru o tumoare la colon, dar nu a mai răspuns la tratament.

Moartea lui Pele: Mama legendei braziliene nu știe că fiul său a murit

Câți dintre cei opt miliarde de oameni din lume nu știu că legenda braziliană Pele s-a stins din viață la vârsta de 82 de ani, pe 29 decembrie? Vestea tristă a făcut înconjurul lumii, dar nu a ajuns și la mama lui Pele. Sora regelui a dezvăluit că mama fotbalistului, care a împlinit 100 de ani pe 20 noiembrie, nu a fost informată de deces, potrivit Le Figaro.

Într-un interviu acordat ESPN, Maria Lucia do Nascimento (78 de ani) a explicat că Celeste este foarte obosită și uzată de ani. „Ea nu știe, am vorbit, dar nu știe. Ea este bine, dar este în lumea ei. Câteodată zic: „Dico” (porecla lui Pele în familie) e așa, dar hai să ne rugăm pentru el, da, mamă?”. Uneori deschide ochii… Dar ea nu este conștientă.”

Cortegiul funerar al lui Pelé către Cimitirul Memorial Necrópole Ecumênica, unde va fi înmormântat în intimitatea familiei sale, va trece marți pe lângă casa mamei lui Pelé. Luni, sicriul va fi expus pe terenul stadionului Santos timp de 24 de ore pentru a le permite brazilienilor să-și ia rămas bun de la idolul lor.

În interviul acordat ESPN, Maria Lucia do Nascimento și-a amintit și ultima conversație cu fratele ei, pe 21 decembrie, înainte ca acesta să adoarmă, inconștient. „Eram acolo cu el, simțea deja și el. A fost foarte liniște, am stat puțin de vorbă. Dar am putut vedea ce simțea, știa deja că pleacă. Este foarte religios, a spus: „Este în mâinile lui Dumnezeu”. Iar eu am spus: „Este adevărat, știe care este momentul potrivit””, a povestit ea.

[email protected] Toma Enescu are o pasiune pentru presă, poezie și politică. Îi place să fie informat și este mereu la curent cu ce se întâmplă în spațiul ... vezi toate articolele