NEWS

SIE face angajări. Ce condiții trebuie îndeplinite

SIE face angajări. Ce condiții trebuie îndeplinite
Sursă foto: SIE

Dacă visezi la un serviciu în care e chiar recomandat să ai secrete față de cei din jur, trebuie să știi că, în perioada 25 mai – 14 iunie 2024, SIE face angajări. Salariul minim net al ofiţerilor, la încadrare, în funcţie de domeniul de activitate, este cuprins între 5.000 – 5.500 lei.

SIE face angajări

Reprezentanţii SIE au anunţat că sunt în căutarea de persoane cu abilităţi de comunicare, bune cunoştinţe în limba engleză, rusă, arabă sau chineză pentru posturi de ofiţeri operativi şi specialişti în limbi străine.

Viitorii candidaţi pot fi studenţi în ani terminali sau chiar absolvenţi, iar înscrierile se pot face până în data de 14 iunie. De asemenea, persoanele interesate trebuie să fie dispuse să facă şi deplasări externe.

”Noi credem că AVENTURILE pot fi şi TRĂITE, nu doar citite! Dacă și TU vrei să ai parte de un job diferit, poți aplica în perioada 25 mai – 14 iunie 2024 pentru unul dintre posturile de ofițer operativ sau specialist limbi străine (rusă, arabă, chineză sau germană).

Este nevoie să îndeplinești următoarele cerințe:

– student în an terminal sau absolvent de studii universitare de licență;
– bune cunoștințe de limba engleză şi disponibilitate de a executa misiuni externe (pentru postul de ofițer operativ);
– cunoștințe de limba rusă, arabă, chineză sau germană – nivel B2 (pentru postul de specialist limbi străine);
– excelente abilități de comunicare.

Dacă ești selectat, vei participa, în București, la interviuri și etape de evaluare psihologică, profesională, de testare a cunoștințelor de limbi străine și medicală.”, anunță SIE.

Salariul minim net al ofiţerilor, la încadrare, în funcţie de domeniul de activitate, este cuprins între 5.000 – 5.500 lei, însă acesta creşte pe măsura promovării în funcţie şi avansării în grad.

Ce salariu poți obține și ce restricții ai

Orice angajat al SIE are obligaţia să nu discute/comenteze despre activitatea, persoanele şi sediile acestui Serviciu. Toate datele şi informaţiile referitoare la activitatea şi personalul SIE trebuie să rămână în interiorul instituţiei.

„Problema restricţiilor” este una care, la prima vedere, îngrijorează cvasitotalitatea candidaţilor la încadrarea în SIE, pe unii făcându-i să renunţe iar pe alţii, care realizează că, de fapt, nici nu şi-au propus vreodată să uzeze de drepturile interzise sau restrânse, să continue procedurile pentru a ajunge ofiţeri de informaţii.

Restricţiile sunt în realitate un set de reguli, unele aplicabile şi altor corpuri profesionale (de exemplu interdicţia apartenenţei politice se regăseşte la militari, dar şi la magistraţi sau la diplomaţi), altele fiind specifice şi organizaţiilor private.

Restricţii derivate din Statutul Cadrelor Militare, care sunt comune tuturor instituţiilor din domeniul apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi anume:

  • este interzisă orice fel de apartenenţă sau activitate politică;
  • este interzis să candideze pentru a fi ales în administraţia publică locală, în Parlamentul României sau pentru funcţia de Preşedinte al României;
  • nu este permisă asocierea de tip sindical, este interzis să declare sau să participe la grevă;
  • nu este permisă participarea la mitinguri, demonstraţii, procesiuni sau întruniri cu caracter politic sau sindical;
  • dreptul la liberă exprimare este restrâns: opiniile politice pot fi exprimate numai în afara serviciului, nu se pot exprima în public opinii contrare intereselor României;
  • nu este permisă aderarea la culte religioase care contravin normelor de păstrare a ordinii publice, încalcă bunele moravuri sau împiedică exercitarea profesiei;
  • nu este permisă aderarea la forme de asociere care contravin comenzii unice.

Alte obligații pentru angajații SIE

Angajații trebuie să respecte și un set de reguli derivate din specificul activităţii Serviciului, cum ar fi:

  • obligaţia de a nu divulga nimănui calitatea de cadru SIE;
  • obligaţia de a păstra secretul datelor şi informaţiilor cunoscute în cursul activităţii;
  • obligaţia de a informa şi obţine aprobare pentru deplasările în străinătate;
  • obligaţia de a informa în legătură cu relaţiile cu cetăţenii străini.
Elena Șerban nu s-ar vedea făcând altceva decât presă. După ce a studiat Mass Media și Publicitate la SNSPA, a mers direct către televiziune în 2003. A fost, pe rând, reporter, redactor, productor ... vezi toate articolele