NEWS

Simona Bucura Oprescu, controale inopinate la Casele de Pensii! Ministrul Muncii a anunțat: „Recalcularea pensiilor se va putea face rapid”

Simona Bucura Oprescu controale inopinate la Casele de Pensii Ministrul Muncii a anunțat Recalcularea pensiilor se va putea face rapid
Sursa foto: Antena 3 CNN

Simona Bucura Oprescu, controale inopinate la Casele de Pensii. Astfel, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, a efectuat o serie de vizite la Casa Județeană de Pensii și la Inspectoratul Teritorial de Muncă din județul Suceava. 

„Recalcularea pensiilor se va putea face rapid”

La Casa Județeană de Pensii, ministrul a discutat cu pensionarii prezenți în instituție despre noua lege a pensiilor, a observat fluxurile operaționale și condițiile în care angajații instituției își desfășoară activitatea, precum și stadiul digitizării dosarelor de pensionare.

La Inspecția Muncii au fost discuții cu specialiștii pe probleme de securitate și sănătate în muncă, fiind trecute în revistă resursele necesare pentru buna desfășurare a activității în beneficiul angajatorilor și salariații acestora. În acest sens, ministrul Muncii a anunțat un proiect de dotare cu vehicule noi pentru inspectoratele teritoriale.

„M-am bucurat să văd la Casa de Pensii că procesul de evaluare și digitizare a dosarelor de pensii este aproape finalizat, astfel încât recalcularea pensiilor se va putea face rapid, datele fiind deja în sistem. Procentul de digitizare la Suceava este printre cele mai mari din țară, de 99,2%, ceea ce înseamnă că angajații de aici și-au făcut bine treaba. De asemenea, fluxul de primire a cetățenilor este gestionat electronic pentru a nu avea cozi, lucru pe care mi-l doresc să se întâmple în toate Casele Județene de Pensii.

Pe de altă parte, la Inspectoratul Teritorial de Muncă este nevoie, pe lângă lucrări de reabilitare, și de dotări. În acest sens, avem un proiect prin care vom achiziționa mașini hibrid, inclusiv pentru ITM Suceava, cu care să se poată face rapid și în siguranță deplasarea pe teren a inspectorilor, mai ales în zone greu accesibile, cum ar fi la exploatările forestiere. Întărirea rolului Inspecției Muncii și a inspectorilor de muncă este o prioritate pentru MMSS și înseamnă atât o bună pregătire a resursei umane, cât și alocarea resurselor necesare. Nu în ultimul rând, am vorbit și despre obiective, dar mai ales despre modul în care se poate îmbunătăți concret activitatea în fiecare domeniu în parte și ce putem face împreună în acest sens”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu, potrivit unei postări pe o rețea de socializare.

Simona Bucura Oprescu, controale inopinate la Casele de Pensii

Cu o zi în urmă, la Iași, Simona Bucura Oprescu a reiterat obiectivul ministerului pe care îl conduce și anume recalcularea tuturor veniturilor sub formă de pensie.

Pe parcursul lunilor de vară, la pensionarii români vor ajunge plicurile cu deciziile aferente majorării acestor indemnizații. În septembrie vor ajunge și taloanele de pensie modificate, potrivit celor declarate de ministrul Muncii.

Potrivit declarațiilor Simonei Bucura Oprescu, nu va exista nicio scădere a pensiilor. Cuantumul lor va fi menținut în cea mai favorabilă formă. Noua lege a pensiilor va aduce echitate în sistemul public de pensii, indiferent de circumstanțe. Toți cei care au contribuit vor beneficia de recalculare.

Mihnea Tălău. Redactor la MediaFlux. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în decursul ... vezi toate articolele
Parteneri
Moşii de vară 2024. Ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor pentru sufletele celor adormiţi
Moşii de vară 2024. Ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor pentru sufletele celor...
Țara care are același steag ca al României. Se află într-unul din cele mai izolate locuri din lume, este bogată în aur și i se mai spune “Inima moartă a Africii”
Țara care are același steag ca al României. Se află într-unul din cele mai izolate...
Ciolacu: Introducem azi salariului minim european, în concordanţă cu directiva europeană
Ciolacu: Introducem azi salariului minim european, în concordanţă cu directiva europeană
Stațiunea din România care strălucește în fiecare an. Se află la cea mai mare altitudine, are cel mai curat aer, iar turiștii se bat pe rezervări
Stațiunea din România care strălucește în fiecare an. Se află la cea mai mare altitudine,...
Dana Nălbaru a făcut anunțul despre rețaia cu Dragoș Bucur șiu familia ei. Cum au reacționat fanii de pe rețele
Dana Nălbaru a făcut anunțul despre rețaia cu Dragoș Bucur șiu familia ei. Cum au...
Ce ingrediente să pui în cafeaua pe care o bei dimineața pentru a-ți reduce pofta de mâncare și de dulce pe parcursul zilei. Foarte mulți români le au în bucătărie
Ce ingrediente să pui în cafeaua pe care o bei dimineața pentru a-ți reduce pofta...
Un nou mare retailer intră pe piaţa din România şi se ia la
Un nou mare retailer intră pe piaţa din România şi se ia la "trântă" cu...
Cine este antreprenoarea care şi-a deschis propria afacere acum 30 de ani în ţara noastră, iar acum firma are venituri de milioane de lei
Cine este antreprenoarea care şi-a deschis propria afacere acum 30 de ani în ţara noastră,...
Lege nouă pentru românii de la blocuri. Fac 5 ani de ÎNCHISOARE dacă nu o respectă
Lege nouă pentru românii de la blocuri. Fac 5 ani de ÎNCHISOARE dacă nu o...
S-a pus LIMITĂ la BANI. Guvernul a dat ordinul final vineri, 21 iunie
S-a pus LIMITĂ la BANI. Guvernul a dat ordinul final vineri, 21 iunie
Trei zodii care dau lovitura pe plan profesional. Câștiguri mari în luna iulie
Trei zodii care dau lovitura pe plan profesional. Câștiguri mari în luna iulie
Coreea de Sud a tras focuri de avertisment după ce soldaţi nord-coreeni au trecut graniţa
Coreea de Sud a tras focuri de avertisment după ce soldaţi nord-coreeni au trecut graniţa
Dezvăluire. Cum au ajuns Temu şi Shein, două platforme din China, „să încarce“ maşinile curierilor români: unu din zece colete livrate zilnic vine de pe aceste platforme. Suma medie pe o comandă este de 20-30 de euro, vânzările pot ajunge la 600 mil. euro într-un an
Dezvăluire. Cum au ajuns Temu şi Shein, două platforme din China, „să încarce“ maşinile curierilor...
Povestea româncei care a luat un „maldăr de fier vechi plin cu pânze de păianjen
Povestea româncei care a luat un „maldăr de fier vechi plin cu pânze de păianjen"...
Capcanele din piața imobiliară. La ce ar trebui să fie atenți cumpărătorii
Capcanele din piața imobiliară. La ce ar trebui să fie atenți cumpărătorii
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine!...
Apar noi bani în România! BNR lansează moneda chiar marți!
Apar noi bani în România! BNR lansează moneda chiar marți!
Ema Uta, apariție de INFARCT!! S-a văzut TOT prin costumul de baie MINUSCUL
Ema Uta, apariție de INFARCT!! S-a văzut TOT prin costumul de baie MINUSCUL