NEWS

Simona Bucura Oprescu, eforturi suplimentare pentru angajarea tinerilor. Ministerul Muncii acordă prime de 1.000 de lei

Simona Bucura Oprescu eforturi suplimentare pentru angajarea tinerilor. Ministerul Muncii acordă prime de 1.000 de lei
sursa foto> Facebook Simona Bucura Oprescu

Simona Bucura Oprescu și-a reiterat obiectivele din actualul mandat în fruntea ministerului Muncii și Solidarității Sociale, printre obiective regăsim și „diversificarea și dezvoltarea serviciilor și politicilor publice în domeniul ocupării pentru a răspunde cât mai bine nevoilor pieței muncii”. În acest sens, ministrul social-democrat a prezentat și câteva cifre.

În 2023, aproximativ 55.000 de tineri cu vârste de sub 30 de ani și-au găsit o slujbă, ca urmare a măsurilor de ocupare inițate de ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu.

Simona Bucura Oprescu, măsuri pentru angajarea tinerilor

De asemenea, un număr de 144.067 de tineri sub 30 de ani au fost incluși în „măsuri active de ocupare derulate de către ministerul Muncii și Solidarității Sociale prin Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă”, a precizat Simona Bucrua Oprescu.

Din totalul de 144.076 de tineri incluși în programele ministerului, aproximativ jumătate (54.759) au fost încadrați pe piața muncii. Din cei aproximativ 55.000 de persoane cu vârste de sub 30 de ani, puțin peste 49.000 au fost angajați pe o perioadă nedeterminată.

Prime de 1.000 de lei pentru șomerii neidemnizați

Potrivit datelor furnizate de ministrul Muncii, 1.126 de tineri cu vârste de sub 30 de ani au primit 1.000 de lei, prima de activare aferentă șomerilor neindemnizați. În tot acest timp, 432 de persoane au beneficiat la rândul lor de primele de inserție.

Au primit sprijin pentru stimularea mobilității forței de muncă costând în prime de încadrare, primă de instalare sau primă de relocare, aproximativ 542 de persoane cu vârste de sub 30 de ani. Prima de relcoare s-a acordat tinerilor care fac naveta pe o distanță mai mare de 15, respectiv 50 de km de domiciliu.

Sorina Bucura Oprescu, obiective

„Fiecare tânăr beneficiază de măsuri active personalizate, în funcție de aptitudini, capacități și nivel profesional. Ajutăm #tinerii și să înceapă activități independente sau o afacere. Diversificarea și dezvoltarea serviciilor și politicilor publice în domeniul ocupării pentru a răspunde cât mai bine nevoilor pieței muncii reprezintă priorități ale mandatului meu”, a declarat pe Facebook, ministrul Simona Bucura Oprescu.

[email protected] Toma Enescu are o pasiune pentru presă, poezie și politică. Îi place să fie informat și este mereu la curent cu ce se întâmplă în spațiul ... vezi toate articolele