NEWS

Simulare Evaluare Națională 2024 limba și literatura maternă. Elevii clasei a VIII-a care aparțin minorităților dau examen miercuri, 7 februarie

Simulare Evaluare Națională 2024 limba și literatura maternă. Elevii clasei a VIII-a care aparțin minorităților dau examen miercuri 7 februarie
Simulare Evaluare Națională 2024

Simulare Evaluare Națională 2024 limba și literatura maternă. Elevii clasei a VIII-a care aparțin minorităților dau examen miercuri, 7 februarie. Aceștia susţin proba scrisă la limba şi literatura maternă la simularea Evaluării Naţionale.

Simulare Evaluare Națională 2024 limba și literatura maternă. Elevii clasei a VIII-a care aparțin minorităților dau examen miercuri, 7 februarie

Elevii de clasa a VIII-a care aparţin minorităţilor naţionale vor susţine astăzi proba scrisă la limba şi literatura maternă, în cadrul simulării Evaluării Naţionale.

Examenul va începe la ora 9:00 iar timpul de lucru este de două ore. Ulterior, lucrările vor fi scanate în clasă şi corectate pe platforma digitalizată. Ieri a avut loc proba la matematică, la care rata de participare a fost de aproape 93%. Unii dintre elevi care au participat la simulare au spus că subiectele au fost destul de grele.

Ministerul Educaţiei a apreciat că platforma destinată evaluării digitalizate a funcţionat conform standardelor tehnice pe toată durata derulării procesului de încărcare a lucrărilor. Rezultatele simulării Evaluării Naţionale vor fi comunicate pe 23 februarie.

Marți, 6 februarie, a avut loc proba scrisă la Matematică. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30.

Conform procedurii, probele din cadrul simulării naționale încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat.

Timpul de lucru este de 2 ore

Art. 8 – „(3) Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare dintre probele simulării Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a este de două ore, începând din momentul în care s-a încheiat completarea casetei de identificare din broșura cu subiecte.

Elevii primesc subiectele în formă de broșura. Broșura se predă la finalul probei şi, întrucât conține subiecte, aceasta nu rămâne în posesia elevilor.

Lucrările elevilor care susțin simulările examenelor naționale (Evaluarea Națională și BAC 2024) sunt scanate de către profesorii asistenți, potrivit ghidului Ministerului Educației.

Conform ghidului, lucrarea se scanează cu prima pagină nesecretizată, cu colțul din dreapta desfăcut. Dacă lucrarea are mai multe pagini cu colț (în cazul examenului de bacalaureat), acestea se vor scana secretizate. Platforma elimină prima pagină a lucrării, cea care se scanează nesecretizată.

În document se arată că fișierul rezultat în urma scanării va avea 2 pagini negre în plus față de lucrare: prima și ultima. Profesorii asistenți verifică dacă pe parcursul documentului paginile sunt întregi și lizibile.

Dacă sunt pagini care nu se văd bine, profesorii corectori le vor șterge și vor scana din nou lucrarea.

Rezultatele vor fi comunicate pe 23 februarie, conform calendarului oficial

Comunicarea rezultatelor se face anonimizat și notele nu se trec în catalog, conform ordinului publicat în Monitorul Oficial.

Art. 6. — „(1) Comunicarea rezultatelor obținute la simularea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și la simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2023—2024, se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută de aceștia.

(2) Rezultatele obținute de elevi la simularea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și la simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2023—2024, sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

(3) Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.”

claudiu.popa@mediaflux.ro - Claudiu Popa este jurnalist, fotograf și țăran în timpul liber. Cochetează cu presa încă din liceu, când a scris la ziarele Informația Prahovei sau Actualitatea Prahoveană. ... vezi toate articolele